Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Γαλλίας, της Κύπρου και της Παλαιστίνης

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Γαλλίας, της Κύπρου και της Παλαιστίνης

Συναντήσεις με τους πρέσβεις της Κύπρου, της Γαλλίας και της Παλαιστίνης είχε σήμερα Τρίτη (30.01.2024) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στην Βουλή.

Στην συνάντησή του με τον πρέσβη της Κύπρου, Σταύρο Αυγουστίδη, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την σημασία του συντονισμού Ελλάδας – Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά με σκοπό τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του διεθνούς αυτού ζητήματος στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Παράλληλα ο «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ανησυχία του για περιστατικά που έλαβαν χώρα στην νεκρή ζώνη, τονίζοντας ότι πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις πως δυσμενείς εξελίξεις στο Κυπριακό θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις».

Στην συνάντησή του με την πρέσβη της Γαλλίας, Laurence Auer, συνομίλησαν «για τη σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων, καθώς και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις». Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση «επικεντρώθηκαν στη διμερή οικονομική συνεργασία, στην ενσωμάτωση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στην ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της παραγωγής των εξοπλιστικών που έχει αγοράσει η Ελλάδα από τη Γαλλία».

Στην συνάντηση τέλος με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom «υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός με απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Προσέθεσε ότι η αντιμετώπιση της Χαμάς με ισραηλινές επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πηγή: newsit.gr

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα