Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών – Οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών – Οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο και το θέμα που κυριαρχεί στην ατζέντα είναι αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι» και «αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ξεκίνησε με την επιστολική ψήφο την οποία χαρακτήρισε σημαντική μεταρρύθμιση και διευκολύνει τους Έλληνες να ψηφίσουν. Είναι μια ευκαιρία συναίνεσης αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει. Απορώ με την παλινωδία και τη σκόνη που σηκώθηκε γύρω από το θέμα αυτό, είπε καθώς μια τροπολογία που κατατέθηκε βελτιώνει το νομοσχέδιο και πως γίνεται να συμφωνούμε με την επιστολική στις ευρωεκλογές και όχι στις εθνικές εκλογές. Και διερωτήθηκε «η φωνή των πολιτών έχει άλλη βαρύτητα;».

«Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και αν απορριφθεί η τροπολογία σήμερα θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές και θα φανεί ποιος θέλει να ψηφίζουν οι πολίτες με επιστολική ψήφο. Οι πολίτες μας βλέπουν και κρίνουν και συγκρίνουν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι – Αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις»
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση των επιδομάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση για τα παιδιά που γεννιούνται και συνέχισε λέγοντας ότι δικό μας όραμα είναι η ανάπτυξη και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος να συνοδεύονται με περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα και ασφάλεια.

Τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ χωρίς να διαχέεται σε όλους τους Έλληνες και να είναι όλοι ίσοι και να μην μένουν σε άλλη χώρα γιατί εδώ δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα.

Η χώρα μας ανήκει πολιτικά και πολιτισμικά στη Δύση, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θέλουμε να είμαστε ένα κράτος με ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα και κράτος δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την πιο γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης λέγοντας ότι δεν υστερούμε σε δικαστές αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις που ισοδυναμούν με αρνησιδικία.

Οι αλλαγές που θα κάνουμε είναι κρίσιμες και έχει γίνει λεπτομερής δουλειά, τόνισε και τέλος αναφέρθηκε στην ισότητα στον πολιτικό γάμο.

«Η ρύθμιση έχει συζητηθεί ήδη με τους βουλευτές μας και επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών και επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η συζήτηση έγινε νηφάλια και χωρίς ακρότητες. Σε αυτό το διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις και τις σέβομαι, είπε, αλλά και φωνές που δεν είχαν ακουστεί έως σήμερα, των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι το παιδί τους δεν θα καταλήξει σε ίδρυμα.

Εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο δεν επεκτείνει την παρένθετη κύηση και το γονέας 1 και 2 και προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Αυτό απαιτεί και η ευαισθησία της δημοκρατίας μας να μην υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών. «Αποδέχομαι είπε, «τις θέσεις της εκκλησίας τις οποίες σέβομαι απόλυτα και έχουμε δώσει λύσεις διαχρονικά σε ανάγκες του κλήρου».

Κλείνοντας τόνισε ότι αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα