Εθνικές εκλογές: Αντιδράσεις στη Βουλή για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

Εθνικές εκλογές: Αντιδράσεις στη Βουλή για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

Άνω κάτω έχει κάνει την Βουλή η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει χθες τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις Εθνικές εκλογές για τους απόδημους.

Η τροπολογία που κατέθεσε ξαφνικά η κυβέρνηση ώστε η επιστολική ψήφος να εφαρμοστεί όχι μόνο στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα αλλά και στις εθνικές εκλογές «έβαλε» φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση.

Για να περάσει η τροπολογία χρειάζονται 200 ψήφοι αλλά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχε πει ότι θα υπερψηφίσει, άλλαξε θέση κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικίνδυνο αιφνιδιασμό.

«Πώς γίνεται ο Πρόεδρός σου να είναι απόδημος, να υπερασπίζεται διαχρονικά τον πιο ενεργό ρόλο των αποδήμων και ξαφνικά να υπαναχωρείς από τη στάση και να λες ένα μεγάλο «όχι»;», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών.

Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει κα Κεραμέως είναι το εκλογικό ποσοστό, δηλαδή δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση, τη ΝΔ, το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν των αποδήμων αλλά πως θα πάρει η ίδια ψήφους, ψηφαλάκια, για αυτό τα κάνει όλα, είναι ξεκάθαρο, το ότι έχετε μόνο ψηφοθηρική ανάγνωση είναι ξεκάθαρο και είναι κατάντια»

Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει να γίνει δεκτή η δική του τροπολογία ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με αυτή της κυβέρνησης

«Σοβαρευτείτε, αποσύρετε άμεσα την τροπολογία που καταθέσατε και εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε πώς θα μπορούσε η επιστολική ψήφος να εφαρμοστεί για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές πέρα από τις ευρωπαϊκές εκλογές όπως προβλέπει ο νόμος που συζητάμε», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ που δεν θα ψήφιζε έτσι κι αλλιώς θετικά, εκτός από την κυβέρνηση επέκρινε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα αρχικά είχαν πει ότι θα υπερψήφιζαν

«Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να αποσύρουν τη στήριξή τους αφού πρώτα σκουπίσουν βέβαια τα δάκρυά τους γιατί δήθεν η κυβέρνηση τους εξαπάτησε», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση ήρθε σε μετωπική σύγκρουση και με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Δεν θα ψηφίζουν οι νεκροί και τα δέντρα επειδή το θέλετε εσείς και ο πρωθυπουργός σας, θα ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, όχι τα δέντρα και οι νεκροί», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος της «Ελληνικής Λύσης».

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε: «Επειδή εδώ ούτε πουλάμε βυζαντινά ούτε τέτοια πράγματα, αν έχετε μία καταγγελία, μία, ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε, αλλιώς είναι λόγια του αέρα».

«Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κ.Ο. της «Νέας Αριστεράς».

Επίθεση Πολάκη σε σκιτσογράφο
Αυτό το σκίτσο του Ηλία Μακρή στο οποίο απεικονίζεται ο Παύλος Πολάκης με μορφή σκύλου, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος με ανάρτησή του επιτέθηκε στον γελοιογράφο και τον έβρισε

«Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα!».

Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη και να έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές σχολίασε η Κουμουνδούρου και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπο».

Την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αποδοκίμασαν και από την κυβέρνηση.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα