Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Σεβασμός στην Εκκλησία αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της

Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Σεβασμός στην Εκκλησία αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον επόμενο μήνα, παρά τις διαφωνίες κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα.

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός διαχρονικά στην Εκκλησία και αλίμονο αν ένα θέμα που ρυθμίζει δικαιώματα των παιδιών διχάζει», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της.

«Θα ακούσουμε και θα εξακολουθήσουμε να ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, της κοινωνίας αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το νομοσχέδιο θα έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη και αφού βγει σε δημόσια διαβούλευση θα κατατεθεί στη Βουλή όπου οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν χωρίς κομματική πειθαρχία.

«Θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση για την ισότητα στο γάμο», είπε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

«Να το δούμε το ζήτημα με ένα τρόπο που ο καθένας αξιολογεί τη στάση του γύρω από αυτό το ζήτημα, δεν θέλω να πω περισσότερα όσον αφορά τις δικές μου ενστάσεις», είπε ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Κραγκούνης.

Το νομοσχέδιο θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα καταψηφίσει το ΚΚΕ.

«Δεν διανοούμαι για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να στηριχθεί, εφόσον δούμε και το κείμενο για το οποίο έχουν γίνει ‘’φροντιστήρια’’ στη ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι τοποθετούμαστε στο γενικότερο πλαίσιο», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Από τη μία καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα τα οποία αποτελούν δικαιώματα του παιδιού, δεν μπορεί να λες ότι υπερασπίζομαι το δικαίωμα του παιδικού και ταυτόχρονα να μιλάς για γονέα 1 και γονέα 2», ανέφερε ο ευρωβουλευτής ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου.

Νέο παραλήρημα Παρασκευαΐδη
Μετά το πρόσφατο παραλήρημά του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, προκαλεί με δήλωση αυτή τη φορά για την Τουρκία.

«Αυτοί ετοιμάζουν απόβαση, έχουν το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο και τι θα κάνουν; Θα ζώσουν το νησί με αυτά τα μικρά ταχύπλοα σκάφη και θα βγούνε πάνω και αν μας βρουν απροετοίμαστους θα μας σφάξουν, όπως σφάξαν τους ισραηλίτες. Έτσι θα κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με λαούς που δεν σέβονται τον άνθρωπο».

«Χρησιμοποιεί μια γλώσσα με την οποία εγώ δεν συμφωνώ, ξέρετε ως άνθρωπος που έχω φέρει τον αντιρατσιστικό νόμο, για τέτοιες δηλώσεις τον είχα φέρει», είπε ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Κραγκούνης.

«Πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του μέσα στις επόμενες ώρες», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως έχει πάρει αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα