Δόμνα Μιχαηλίδου: Σφοδρές αντιδράσεις για την κυνική της δήλωση

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σφοδρές αντιδράσεις για την κυνική της δήλωση

Τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η τοποθέτηση στη Βουλή της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία αναφερόμενη σε ένα γυμνάσιο που κλείνει με αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζεται πλέον να περπατούν φορτωμένα με τις τσάντες για να φτάσουν σε άλλο σχολείο 1,5 χιλιόμετρο μακριά, είπε ότι το περπάτημα κάνει καλό στη υγεία.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, στη Βουλή ότι το περπάτημα κάνει καλό στους μαθητές, τα σχολεία των οποίων συγχωνεύονται, επικαλούμενη μάλιστα και την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ότι οι πολίτες πρέπει να περπατάνε οκτώ χιλιόμετρα την ημέρα.

«Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα…Όμως, όταν ζητούμε από παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού, που μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας, να περπατούν ένα, ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους, δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη σ’ αυτό το Υπουργείο, αλλά και ως εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό, ότι είναι εξαιρετικά υψηλό».

Η υφυπουργός προχώρησε αυτή την τοποθέτηση, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου. και του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Η τοποθέτηση της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής.

«Καμία και κανένας δεν θα επιτρέψουμε να βάλει τη μόρφωση, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών μας, στο ζύγι “κόστους – οφέλους”. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί», δήλωσε με ανακοίνωση η Ομοσπονδία  Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην περιοχή τους.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα