Τυφλά λουκέτα: Κλείνουν τα γήπεδα και οι «θύρες», ποινές αποκλεισμού των ομάδων από τις διοργανώσεις

Τυφλά λουκέτα: Κλείνουν τα γήπεδα και οι «θύρες», ποινές αποκλεισμού των ομάδων από τις διοργανώσεις

Λίγη ώρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, έρχονται νέες πληροφορίες ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης.

 Πέρα από το «λουκέτο» στα γήπεδα και τη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών (άγνωστο για πόσο), το κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να δηλώνει την πρόθεση του να κλείσει και τους συνδέσμους των οργανωμένων.

Ενώ, οι ποινές για τις παραβάσεις θα αυστηροποιηθούν, προβλέποντας ακόμα και την οριστική αποβολή από το πρωτάθλημα μίας ομάδας που συνδέεται με τα επεισόδια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι και η φύλαξη των αγώνων να ανατεθεί στις ομάδες.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο.

Μένει να δούμε αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν.

 
Παράγονες και φίλαθλοι έχουν ήδη εκφράσει την εναντίωση τους για τις αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ισοπεδωτικά και τιμωρητικά για το σύνολο των ομάδων και γενικότερα του αθλητισμού.

Η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αποκόβει τον υγιή φίλαθλο κόσμο από τα σπορ, ο οποίος έχει ήδη προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου για το «τσουβάλιασμα» όλων των ομάδων, στα επεισόδια και τις επιθέσεις που πραγματοποιήσαν το τελευταίο διάστημα μία μικρή ομάδα οπαδών, γράφοντας «ντροπή», στον λογαριασμό του στο X.

 
Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σε λίγη ώρα και θα αφορούν εκτός από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Μένει να φανεί αν θα επεκταθεί και σε άλλα αθλήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του iEidiseis, Έλλη Τριανταφύλλου στην ευρεία διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών, στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό, συζητήθηκε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνουν:

Την Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν πιεστικά τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, θεωρώντας ότι η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Αν ληφθεί τέτοια απόφαση, τότε η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
Τη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Παρ ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα, επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς δεν πάει άλλο.
Ήδη από την UEFA εστάλησαν χθες ενημερωτικά e-mail στις αντίπαλες ομάδες των ελληνικών που έχουν ματς για το Europa League τις επόμενες μέρες, στα οποία αναφέρεται η πιθανότητα να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις της Πέμπτης.

Η είδηση διέρρευσε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Αλαφούζου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ουσιαστικά προοιωνίζεται ότι η UEFA είναι έτοιμη να δεχθεί αυτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία έτσι και αλλιώς ήταν σε ανοιχτή γραμμή το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα