Ρέντη: Τα 2 σχέδια της κυβέρνησης για την οπαδική βία - Κλειδί τα βίντεο για να βρεθεί ο δράστης

Ρέντη: Τα 2 σχέδια της κυβέρνησης για την οπαδική βία - Κλειδί τα βίντεο για να βρεθεί ο δράστης

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (09/12) η σύσκεψη –υπό τον πρωθυπουργό– για την οπαδική βία, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει δύο σενάρια για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, την ερχόμενη Δευτέρα (11/12).

Ειδικότερα, εξετάζει την ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών, ενώ στο «τραπέζι» τέθηκε και η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ρέντη: Στα χέρια των Αρχών δύο βίντεο

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους δύο σημαντικά βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης γύρω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου έλαβαν χώρα τα επεισόδια με τους οπαδούς.

Θεωρούν πως με την ενδελεχή εξέτασή τους, θα εντοπιστεί ο δράστης που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον αρκετά σοβαρά.

Αστυνομικός των ΜΑΤ, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως οι χούλιγκανς πέταξαν –κατά τη διάρκεια των επεισοδίων– περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται πολλά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι οπαδοί. Ένα από αυτά είναι και ο μοχλός εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις τουαλέτες του γηπέδου, αλλά και στα μέρη των επεισοδίων.

Ρέντη: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα. 

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος είναι σε καταστολή και κινδυνεύει από αιμορραγίες. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν: 

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό κα πέριξ του τραύματος».

Η ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στη μηριαία αρτηρία του 31χρονου με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Οι γιατροί εκτιμούν πως η ναυτική φωτοβολίδα ενεργοποιήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο αριστερό πόδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί δίνουν μάχη για να μην γίνει σήψη στο πόδι του και για αυτό τον λόγο κάνουν μικροχειρουργικές επεμβάσεις (καθαρισμός). 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που δεν εφημέρευε περί τις 22:00 την Πέμπτη (7/12). Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σταματήσει η αιμορραγία, ωστόσο στη συνέχεια έπαθε ανακοπή. Μετά από 10 λεπτά ΚΑΡΠΑ τον επανέφεραν και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. 

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα