Θεσσαλία: Την μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση Καρδίτσας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Θεσσαλία: Την μετεγκατάσταση του χωριού Μεταμόρφωση Καρδίτσας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας που είχε χτυπηθεί σφοδρά από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συζήτησε με τους κατοίκους για την μετεγκατάσταση του οικισμού κάτι που έχουν ζητήσει και οι ίδιοι.

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας που ισοπεδώθηκε από την κακοκαιρία Ντάνιελ πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησε με τους κατοίκους για την μετεγκατάσταση του οικισμού σε ψηλότερο σημείο όπως και οι ίδιοι το επιθυμούν.

«Να μας βοηθήσετε να καταφέρουμε να βρούμε την ησυχία μας πλέον, αυτό το χωριό έχει υποστεί πολλές φορές τραγικές καταστροφές. Την ησυχία μας. Είναι μια δύσκολη συγκυρία που έρχεστε εδώ. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθετε να είναι για τα εγκαίνια των καινούργιων μας σπιτιών».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους κατοίκους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους για όσο χρειαστεί και πήγε στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης από τη λίμνη Σμοκόβου.

«Διαβεβαιώνω ξεχωριστά κάθε κάτοικο της Θεσσαλίας που επλήγη από αυτή την καταστροφή ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι κοντά σας με όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου η Θεσσαλία να ξαναβρεί το βηματισμό της».

Να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως σημαντικό βήμα είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

«Ξέρω ότι πολλές φορές τέτοιες πρωτοβουλίες συναντούν ενίοτε τοπικές αντιστάσεις αλλά θα σας ζητήσω πραγματικά αυτές να τις βάλουμε στην άκρη και να μπορέσουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες συναντήθηκε με την επίτροπο Φερέιρα για τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα το καλοκαίρι που πέρασε.

«Από την πλευρά μου την ενημέρωσα ότι έχουμε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να δημιουργηθεί μια task force η οποία θα αξιοποιήσει με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τα χρήματα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε από την Καρδίτσα πως ο ίδιος θα σκύψει προσωπικά πάνω στις πολλές προκλήσεις προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα