Εξεταστική για Τέμπη: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο – χάος με τη γνωμάτευση για την εξαίρεσή της από την επιτροπή

Εξεταστική για Τέμπη: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο – χάος με τη γνωμάτευση για την εξαίρεσή της από την επιτροπή

Ένταση με το «καλημέρα» της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών πυροδότησε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ότι πρέπει να εξαιρεθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της λόγω της ιδιότητάς της ως συνηγόρου συγγενών των θυμάτων. 

 Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε έντονα, όπως αναμενόταν, κατήγγειλε μεθόδευση για την αποπομπή της από την επιτροπή και μετέφερε εξώδικη δήλωση του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών» ότι η εξαίρεση της «επιχειρείται λόγω της γνώσης της για την υπόθεση, και της δυνατότητάς της να συμβάλει στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας». 

 Η κ. Κωνσταντοπούλου ήρθε σε άγρια κόντρα με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο, όταν ζήτησε επίμονα το λόγο, λέγοντας ότι η πλειοψηφία «δεν σέβεται τους 57 νεκρούς» και τον ίδιο να την αποκαλεί χυδαία και να την καλεί να αφήσει το «εμπόριο νεκρών» για να χτίσει καριέρα. 

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο: 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν εχετε τον λόγο. Σεβαστείτε τον κανονισμό.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν σέβεστε τους 57 νεκρούς.

 
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αφήστε το εμπόριο νεκρών. Μην χτίζετε καριέρα πανω σε αυτο. Δεν θα δεχθούμε μειωτικές συμπεριφορές και επιθέσεις σε συναδέλφους. Δεν χωρούν ειρωνείες. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εσείς κάνατε φραστική επίθεση. Εκτίθεστε.

 
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν θα γινουν ανεκτες ειρωνιες και παροξυσμοι. 

 
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσετε και τα μικρόφωνα;

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε ακόμη, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ότι βρίσκεται πίσω από δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Πρόσω ολοταχώς για το Δρομοκαΐτειο η Ζωή», λέγοντας του πως δεν έχει ούτε τη γενναιότητα ούτε τον ανδρισμό να της τα πει κατά πρόσωπο. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου απευθύνετε χυδαίους ονειδισμούς…  
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Ψεύδεστε. Είναι αυτό επίπεδο πρώην προέδρου της Βουλής; Ψεύδεστε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις πάνω στα πτώματα 57 ανθρώπων. Είστε χυδαία… 

Στον καυγά παρενέβη και ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ο οποίος ανέφερε ότι η Ζωή Κωνσταντοπουλου ως Πρόεδρος της Βουλής είχε απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα