Και το όνομα αυτού Νέα Αριστερά: Αποκαλυπτήρια για τον νέο φορέα των 11 – Επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης

Και το όνομα αυτού Νέα Αριστερά: Αποκαλυπτήρια για τον νέο φορέα των 11 – Επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης

Και το όνομα αυτού «Νέα Αριστερά» (ΝέΑ). Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που απαρτίζεται από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων εχθές το απόγευμα.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για τη συνείδησή μας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου. «Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα καταφέρει να αλλάξει τους συσχετισμούς. Γιατί εσείς πιστέψατε σε εμάς, πριν από εμάς», συνέχισε.

«Να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δε φοβάται», τα πρώτα λόγια του Νάσου Ηλιόπουλου. «Φιλοδοξία να δώσουμε απαντήσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ξεκινάμε με ελπίδα και ευθύνη, με χαρά και υπερηφάνεια με τους φόβους που αρνηθήκαμε με τους αντιπάλους που επιλέξαμε», κατέληξε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με μια αιχμή στη Δώρα Αυγέρη μιλώντας για «τελευταίο απεριτίβο πριν το κύριος πιάτο». Μίλησε για «την περηφάνια της Αριστεράς και την εναντίωση στις κυρίαρχες πολιτικές».

Ο Αλέξης Χαρίστης έδωσε το μήνυμα: «Να εμπνεύσουμε τους Αριστερούς πολίτες» και προανήγγειλε την κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Το «βάπτισμα του πυρός»
Η νέα ομάδα αναμένεται να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της κυβέρνησης, ενώ στόχος της, όπως ξεκαθάρισαν εξαρχής οι «11», δεν είναι ο ανταγωνισμός και η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία αριστερή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

Οι «11» είναι οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

 
Η απάντηση του Στεφάνου Κασσελάκη
«Δεν εκλέχθηκα στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προϋπηρεσία, αλλά για την ανθρωπιά μου και την πρόθεσή μου να σπάσω αυγά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, δίνοντας ουσιαστικά την πρώτη απάντηση και για τον νέο φορέα των «11».

Μιλώντας για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ανέφερε πως «έχουμε περάσει πολλά» και προσέθεσε πως «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά τι έχει γίνει και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Είμαι εδώ για να ενώσω και αυτή είναι η μόνη μου προτεραιότητα, ένα κόμμα ευρύ και δημοκρατικό», υπογράμμισε, λέγοντας πως ο ίδιος προσπάθησε να είναι «όσο το δυνατόν πιο ενωτικός» από την πρώτη στιγμή και ότι έχει τη συνείδησή του «καθαρή».

«Καρφί» Τσίπρα από την Ιταλία κατά της «ομάδας των 11»
Μία ηχηρή παρέμβαση μέσω social media έκανε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς από την Ιταλία όπου βρίσκεται έστειλε μήνυμα στους «11» ότι η πολυδιάσπαση του χώρου ανοίγει τον δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση.

«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν τον δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Η πρώτη διαφοροποίηση των «11» από τον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια στιγμή, την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας» δήλωσαν «παρών», με εξαίρεση τον βουλευτή Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε, κατά λάθος όπως ανέφερε στη συνέχεια.

Στην «αρένα» του ΤikΤok Μητσοτάκης – Kασσελάκης
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αντιπαράθεση κορυφής προκάλεσε η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok όπου φορώντας καπέλο και κάνοντας πατίνι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου έστειλε μήνυμα για το youth pass.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε και αυτή μέσω TikTok με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στον πρωθυπουργό με αιχμή τη νέα γενιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα