Φάμελλος: Εξυπηρετείτε τους servicers και όχι τους δανειολήπτες – Ο Μητσοτάκης φτωχαίνει την Ελλάδα

Φάμελλος: Εξυπηρετείτε τους servicers και όχι τους δανειολήπτες – Ο Μητσοτάκης φτωχαίνει την Ελλάδα

«Νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους servicers και όχι τα συμφέροντα των δανειοληπτών» περιέγραψε το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου ο Σωκράτης Φάμελλος στην Ολομέλεια, καλώντας τον Κ. Χατζηδάκη να συναινέσει στη διακοπή της διαδικασίας διότι εκτός του ότι παραβιάστηκε κάθε κανόνας κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καν τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα δάνεια σε ξένο νόμισμα.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο έρχεται με αφορμή ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει προστασία της πρώτης κατοικίας και για τα δάνεια με ξένο νόμισμα (δηλαδή, ελβετικό φράγκο), ωστόσο, στο νομοσχέδιο οι προβλέψεις αυτές αγνοούνται, κάτι που επισήμανε και το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής.

Μετά από παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Φάμελλος σήκωσε τους τόνους, τονίζοντας πως έχει κάθε δικαίωμα να εγκαλεί μία κυβέρνηση που δεν προστατεύει τα συμφέροντα της κοινωνίας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει να φιμωθεί η φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, έθιξε το θέμα του ορίου της ευαλωτότητας, αφού το όριο για τους ευάλωτους δανειολήπτες είναι μόλις 7.000 ευρώ. Επ΄ αυτού, ανέφερε πως οι αρμόδιοι φορείς στην Επιτροπή ξεκαθάρισαν πως το συγκεκριμένο όριο αφορά μόνο τους εξαθλιωμένους δανειολήπτες.

Είπε, επίσης, ότι μέσω των κόκκινων δανείων γίνεται μία από τις μεγαλύτερες αναδιανομές πλούτου που έχουν γίνει στην Ελλάδα. «Η περιουσία των πολιτών περνά σε μεγάλα συμφέροντα. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι» είπε, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκης πως φτωχαίνει την Ελλάδα.

Παρέθεσε δε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο δίνει μακροπρόθεσμη λύση για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και κατέληξε λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υποχρέωση προς τους πολίτες να καταθέσει πρόταση κυβερνητικού διεξόδου.

Πηγή: documentonews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα