ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των 11 για το όνομα του νέου κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των 11 για το όνομα του νέου κόμματος

Σε διαβουλεύσεις είναι πλέον οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το όνομα του νέου κόμματος, το οποίο θα ανακοινωθεί την Δευτέρα, αλλά και τα γραφεία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ενιαίο στο Κουκάκι.
Στο γραφείο της Θεανούς Φωτίου στα Εξάρχεια μαζευτήκαν χθες οι περισσότεροι από τους 11, με τους υπόλοιπους διαδικτυακά, όπου έκαναν τις προκαταρκτικές συζητήσεις και κατέληξαν σε ορισμένες αποφάσεις.

Προέδρος της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο, εδώ Γραμματέας της ΚΟ ορίστηκε η Πέτη Πέρκα.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην ΚΟ ενώ πιθανότατα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα εργασιακά.

Αναφορικά με το όνομα του κόμματος, θα υπάρχει ο όρος Αριστερά, με ορισμένους επιθετικούς προσδιορισμούς, π.χ σύγχρονη, οικολογική.

Στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία «σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», καταλήγουν πηγές των 11 βουλευτών.

Αναφορικά με τα 37 δισ. ευρώ ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως τα ελ λόγω χρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία.

Σε θέσεις μάχης οι «δύο ΣΥΡΙΖΑ» ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό
 
«Για να αναβαθμιστεί η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό κράτος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα του Οικονομικού και Επιχειρηματικού Συνεδρίου, όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στο «μαξιλάρι» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως είναι «ευπρόσδεκτη», αναφέροντας πως «είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα».

«Αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s», υπογράμμισε, «έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα. Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα. Και τώρα η ερώτηση είναι πώς το αξιοποιούμε για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας εκ νέου αναφορά στο «μαξιλάρι» της διακυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο ο κ. Κασσελάκης είχε χαρακτηρισίσει, αρχικά, ως την «πιο μνημονιακή απόφαση», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα