ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα ο Στέφανος Κασσελάκης και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα ο Στέφανος Κασσελάκης και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας Ατχτσιόγλου που αποχώρησε από το κόμμα. Λάδι στη φωτιά έριξε μια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ισχυρίστηκε ότι θα είχε αποχωρήσει από την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα αν του το είχε ζητήσει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και τους 9 της ομάδας Αχτσιόγλου μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του στην άλλοτε συνυποψήφιά του για την ηγεσία.

«Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση. Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θράσος και χυδαιότητα καταλογίζουν οι 9 στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε σε μια χυδαία επίθεση, η οποία έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς αυτή η τοξικότητα στην οποία αρέσκεται έχει γίνει μόνιμη κατάσταση για τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της τοξικότητας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξης Χαρίτσης.

«Αυτά τα δύο γεγονότα συνδέονται. Δεν ξέρω αν θα έκανα αυτή τη διατύπωση. Αυτό είναι σαφές γιατί δεν δόθηκε χρόνος», τόνισε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Παρότι οι δυο μεριές διαμηνύουν πως δεν επιθυμούν εμφύλιο μεταξύ τους οι τόνοι ανεβαίνουν κατακόρυφα μεταξύ των δύο στρατοπέδων που από Δευτέρα θα βρίσκονται στη βουλή σε ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Η χυδαιότητα αυτής της επίθεσης επιβεβαιώνει τους λόγους που φύγουμε. Πρέπει να κατανοήσουν ότι στην πολιτική δεν είναι όλα ζητήματα θέσεις και αξιώματος. Υπάρχουν και αρχές και αξίες», υπογράμμισε στο MEGA ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν έχω να πω καμία κουβέντα για τους συναδέλφους που έφυγαν νομίζω ότι έκαναν στρατηγικό λάθος αλλά αυτά τα κρίνει ο χρόνος και η ιστορία», σχολίασε ο Γιώργος Καραμέρος.

Αποχωρήσεις με… «ψυχή βαθιά»
Οι αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ πάντως συνεχίζονται και το ένα μετά το άλλο τα στελέχη στέλνουν επιστολές στις οργανώσεις τους και στο κόμμα.

«Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική, όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά», δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί φυγή προς τα μπρος με το σχεδιασμό πλέον να επικεντρώνει περισσότερο στην εκλογική διάταξη του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των στελεχών για τη συγκρότηση της νέας ΚΟ
Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Αλέξη Χαρίτση να είναι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα