Πολιτική αντιπαράθεση μετά την άστοχη δήλωση του Π. Τσακλόγλου - Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;

Πολιτική αντιπαράθεση μετά την άστοχη δήλωση του Π. Τσακλόγλου - Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την άστοχη δήλωση που έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, καλώντας τους υπό-αμοιβώμενους δικηγόρους να δουλέψουν σε ντελίβερι.

«Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Αυτή η δήλωση του Παναγιώτη Τσακλόγλου, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες όταν του είπαν ότι υπάρχουν ντελιβεράδες που βγάζουν περισσότερα από τους δικηγόρους, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση παρότι ο ίδιος έσπευσε να ζητήσει συγνώμη.

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στον action24 προχώρησε σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για να την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθιά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με ανάρτηση στο διαδίκτυο με ένα επικριτικό σχόλιο για όλη την κυβέρνηση.

«Οι δικηγόροι καλούνται από τον υφυπουργό εργασίας ‘’να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες’’. Επειδή όμως έχουμε αναλογικά ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς  στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης, τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου εφαρμόζοντας το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο MEGA τόνισε πως είναι σημαντικό που ο υφυπουργός Εργασίας ζήτησε συγνώμη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο- γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός-  ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε συγγνώμη γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις».

«Το μεγαλύτερο λάθος σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο είναι το τσουβάλιασμα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα