Στήριξη Βίτσα στην ομάδα Αχτσιόγλου: Κινείται μέσα στα ορια της Αριστεράς – Δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον

Στήριξη Βίτσα στην ομάδα Αχτσιόγλου: Κινείται μέσα στα ορια της Αριστεράς – Δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον

Ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Βίτσας που πρόσφατα αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Νewsroom» και επιβεβαίωσε ότι τάσσεται υπέρ της «ομάδας Αχτσιόγλου» και των έντεκα ανεξάρτητων βουλευτών που την αποτελούν.

«Υποστηρίζω τη νέα κίνηση που εκφράζεται μια κοινοβουλευτική ομάδα έντεκα βουλευτών» δήλωσε ο κ. Βίτσας στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ ενώ ερωτηθείς γιατί τους επέλεξε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Έχει ένα σαφές πολιτικό ιδεολογικό στίγμα. Κινείται μέσα στα όρια της Αριστεράς. Το από που ξεκινάς, με βάση ποιες ιδέες, ποιες αντιλήψεις, ποιες αξίες κάνεις ανάλυση της πραγματικότητας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προσπάθεια έχει αριστερό πρόσημο» δήλωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Και όπως επισήμανε για το νέο πολιτικό σχηματισμό που αναζητά όνομα «η διάθεσή μας είναι να είναι συνέχεια της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν λίγο καιρό και κάτι καινούργιο συγχρόνως».

«Δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη»

Ερωτηθείς για το ποια είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει. Όπως τόνισε η απόφαση να αποχωρήσει από το κόμμα ήταν πολύ δύσκολη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αυτή τη στιγμή που χρήζει μιας ανάλυσης. Με βάση αυτά που λέει ο κ. Κασελάκης είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Κατά τη δική μου την άποψη είναι ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πώς μπορεί να είναι ένα άλλο κόμμα, όταν παραμένει σε αυτό ο πρώην πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι έχουν φύγει, ωστόσο, πολλά στελέχη.

«Δεν θέλω να συζητάω τα περί του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα άλλο κόμμα», συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας προσθέτοντας ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σχολιάσει καυστικά τις αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη για την κα Αχτσιόγλου.

Όσον αφορά στον τρόπο και τον χρόνο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το έκανε για να μη δώσει το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο (σ.σ. τον Στέφανο Κασσελάκη) ο οποίος ήρθε και κέρδισε την πλειοψηφία, από ένα κόμμα στο οποίο μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν ήταν καν μέλος.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα