ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος εποχής για την Αχτσιόγλου και την ομάδα της – Με 36 βουλευτές έμεινε το κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος εποχής για την Αχτσιόγλου και την ομάδα της – Με 36 βουλευτές έμεινε το κόμμα

Η δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός, με την ομάδα Αχτσιόγλου να αποχωρεί μαζικά από το κόμμα.
Με την Ομπρέλα του Ευκλείδη Τσακαλώτου να ήταν η πρώτη που άνοιξε την πόρτα της εξόδου και με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου να ακολουθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης καλείται να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα στο κόμμα χωρίς κανένας να μπορεί να εγγυηθεί ότι οι αποχωρήσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Η νέα διάσπαση έφερε την ανεξαρτητοποίηση επιπλέον 9 συνολικα βουλευτών, των 7 της ομάδας Αχτσιόγλου μαζί με τους μειονοτικούς βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ.

Η ανεξαρτητοποίηση των 9 μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα δίνουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με ορόσημο τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τα στελέχη που αποχώρησαν κάνουν λόγο για μια δύσκολη, αλλά αναπόφευκτη απόφαση.

Τι αναφέρει το κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας». Όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση. Είναι μια επώδυνη και διαλυτική διαδικασία που πλήττει όχι μόνο το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, αλλά συνολικά τις προοδευτικές δυνάμεις και τη Δημοκρατία της χώρας».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ένδειξη αυτής της παθογένειας είναι οι θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος για κρίσιμα ζητήματα, όπου με ευκολία τη μια μέρα δηλώνει την υποταγή του κόμματος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άλλη ξεσπαθώνει ρητορικά,αλλά καθόλου πειστικά εναντίον τους. Η αναξιοπιστία του, η υπονόμευση του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), η αυταρχική συμπεριφορά που είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή».

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη
«Βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια», τόνισε ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του για τους εννέα βουλευτές που αποχώρησαν, το πρωί της Πέμπτης, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις, ο κ. Πολάκης, έκανε λόγο για «κόμμα μίας χρήσης» και αναφέρθηκε σε ηττημένους, που ξεκίνησαν να υπονομεύουν τη νέα ηγεσία από την πρώτη ημέρα της εκλογή της.

«Είναι δύσκολο να πεις μια γνώμη για μια διάσπαση που γίνεται, επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου, από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συνειδητό και σχεδιασμένο τρόπο στην αποχώρησή τους τώρα», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης, σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει και εκφράζει κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικά στρώματα. Με το πολιτικό σχέδιο, το οποίο πολύ σύντομα θα επαναδιατυπώσουμε, με την ιστορική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών να στηρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής, θα διαμορφώσουμε τους όρους για σκληρή αντιπολίτευση στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και για την ανατροπή του και αντικατάσταση του από μια προοδευτική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Με 36 βουλευτές έμεινε το κόμμα – Τέσσερις περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα