Πράσινο φως από τη Βουλή για την άρση ασυλίας των 11 που εκλέχτηκαν με τους Σπαρτιάτες

Πράσινο φως από τη Βουλή για την άρση ασυλίας των 11 που εκλέχτηκαν με τους Σπαρτιάτες

Στην άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών που εκλέχθηκαν με τους «Σπαρτιάτες» στις πρόσφατες εθνικές εκλογές προχώρησε η Βουλή. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές, ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν. Ανοίγει έτσι ο δρόμος προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Σε κάθε περίπτωση η έκβαση της εισαγγελικής έρευνας που «τρέχει» για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις τόσο για την κρατική επιχορήγηση των «Σπαρτιατών» όσο και για την ύπαρξη του κόμματος.

Η άρση της ασυλίας των «11» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας «γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού διότι πρέπει να δείξουμε στο φιλοθεάμον κοινό και λίγο αίμα στην αρένα». Ο ίδιος επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Μέσα Ενημέρωσης, ενώ αρνήθηκε πως εκτελεί εντολές τρίτου και ότι χειραγωγείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους «11» συναίνεσαν στην άρση της ασυλίας τους, ενώ οι Γιώργος Ασπιώτης και Αθανάσιος Χαλκιάς άφησαν στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής την άρση ή όχι της ασυλίας τους. «Το αδίκημα προβλέπει, εξαπάτηση του εκλογέα, ότι ήρθαμε χειραγωγούμενοι από τον Κασιδιάρη και εξαπατήσαμε ή με αθέμιτη απόκρυψη για να παραπλανήσουμε τους ψηφοφόρους.

Το αδίκημα αυτό στενά νομικά δεν ευσταθεί ως προς την αντικειμενική του υπόσταση γιατί απαιτεί δόλο επί σκοπώ» σημείωσε ο Χάρης Κστσιβαρδάς. Από την πλευρά του ο Γιάννης Δημητροκάλης σημείωσε πως «προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχει γίνει εξαπάτηση εκλογικού σώματος και κανείς δεν μπορεί εδώ στην ολομέλεια να το θεωρήσει» και πρόσθεσε πως «δεν έχω κανένα ζήτημα να αρθεί η ασυλία μου».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα