Γιώργος Σταθάκης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές

Γιώργος Σταθάκης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές

Πρόσω ολοταχώς για διάσπαση φαίνεται πως οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνουν στίγμα στην πόρτα της εξόδου από το κόμμα.
Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, εκτός ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βαδίζει ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο ως «απολίτικη ρευστή φιγούρα με θολές ιδέες που επενδύει στον Τραμπισμό».

«Να συμφωνήσουμε όμως ότι για την Αριστερά έφτασε η απόλυτη στιγμή. Το πολιτικό ζήτημα είναι αξεπέραστο. (…) Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή Προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο ‘’κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη’’», είπε.

«Στους επαναλαμβανόμενους άθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και άλλους δεν θα απαντήσω τώρα, όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω όπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογές για πρόεδρο είναι να κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Τόσοι είστε», απάντησε με ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Πρόταση πολιτικής αποδοκιμασίας αντί για πρόταση διαγραφής»
«Αγκάθι» στη συζήτηση για ενότητα στο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν και οι διαγραφές ιστορικών στελεχών που έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Να μετεξελίξει την πρόταση ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ σε πρόταση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ των 4 στελεχών από την ΚΕ, κλείνοντας τα αφτιά του στις ιαχές και τα τόμαχοκ του πολέμου που εκπέμπονται από μέλη της νεοσύστατης ηγετικής του ομάδας», είπε το μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Έχουμε τώρα μια ηγετική ομάδα γύρω στον πρόεδρο η οποία κάνει επίδειξη μαγκιάς και όχι σθένους. Ξέρετε τί θαύμαζα και αγαπούσα πολύ στον Αλέξη Τσίπρα; Το σθένος. Δεν είναι μαγκιά ‘’διώχνω’’», είπε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Όλοι να μείνουμε και να παλέψουμε για να είμαστε όλοι περήφανοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Παραπομπή της Έλενας Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ
Νερό στον μύλο της διάσπασης ρίχνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ που  ζητά από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει τις διαγραφές αλλά και την παραπομπή της Έλενας Ακρίτας στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη δημόσια στήριξη της βουλευτή στον “γαλάζιο” δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στις δηλώσεις του για την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τον προέτρεψε να διαβάσει ιστορία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα