Κώστας Σημίτης: Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας

Κώστας Σημίτης: Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας

Σε άτυπο ανταγωνισμό για το ποιος διείσδυσε περισσότερο στον χώρο του κέντρου φαίνεται πως εξελίχθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, ο οποίος έστειλε το πρώτο του μήνυμα μετά από πολύν καιρό στη σκιά ενός ταραγμένου πολιτικού σκηνικού.

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας. Όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους», δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Η ομιλία Σημίτη, οι παρευρισκόμενοι και η…άδεια καρέκλα

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προσήλθε στον χώρο όσο η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είχε κληθεί να παραστεί και τελικά δεν ήρθε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε αφήνοντας αιχμές τους λόγους που δεν παρέστη προκαλώντας αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Τι δουλειά έχω εγώ ρε παιδιά με όσους έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πριν μιλήσει για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία»

«Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη και όσα τέλος πάντων υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες καλό είναι να διαβάσει λίγο την πολύ πρόσφατη ιστορία πριν κάνει οποιαδήποτε ανάλυση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Το παρόν για να τιμήσουν τον Κώστα Σημίτη έδωσαν επίσης και προερχόμενοι από το πασοκ γαλάζιοι υπουργοί μεταξύ άλλων οι Λίνα Μενδώνη, Μιχάλης Χρυσοχοιδης και Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης και στελέχη της ΝΔ.

Εκεί βρέθηκαν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και πολλά ιστορικά στελέχη, βουλευτές και μέλη του κόμματος.

Βιντεοσκοπημένους χαιρετισμούς απηύθυναν στην εκδήλωση οι Μπιλ Κλίντον, Ζακ Ντελόρ, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, Ρομάνο Πρόντι αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα