ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά διάσπασης – Ανοίγει πόρτα εξόδου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά διάσπασης – Ανοίγει πόρτα εξόδου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης μετά δε και την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες, σε εκδήλωση της Ομπρέλας. Ο κ. Τσακαλώτος έκανε το πρώτο βήμα για μια ολοκληρωτική ρήξη με τους Προεδρικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει πια περηφάνια σε αυτό το κόμμα».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με δεκάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν και στο φουαγιέ του παλιού κινηματογράφου στο κέντρο της Αθήνας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άρχισε να γράφει τον επίλογο της διάσπασης.

«Με αυτή τη ρευστοποίηση, με αυτό τον αρχηγισμό και με αυτό το τοξικό κλίμα αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα. Λυπάμαι ότι θεωρώ πια εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνεια σε αυτό το κόμμα», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χθεσινή παρουσία του Τσακαλώτου έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη όλοι ελπίζουν στην ΚΕ του σαββατοκύριακου να γραφτεί και η τελευταία πράξη του δράματος.

«Θα τα πούμε την Κυριακή στην ΚΕ. Ελπίζω εκεί να κριθούν όλα», είπε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιέγραψε και την επόμενη ημέρα για την αριστερή Τάση της Ομπρέλας της οποίας ηγείται δηλώνοντας ότι υπάρχει χώρος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αρκεί να μην γίνουν τα ίδια που έκανα ο Λαφαζάνης και ο Βαρουφάκης κατηγορώντας τον πρόεδρο του κόμματος από το οποίο αποχώρησαν.

«Το μεγάλο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε και πρέπει να αποφύγουμε είναι ο λάθος του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη, όπου ο βασικός εχθρός ξαφνικά ήταν ο Τσίπρας», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και στελέχη από την ομάδα Αχτσιόγλου με τη Σία Αναγνωστοπούλου να δίνει ραντεβού για την ιδεολογική μάχη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω ανάγκη και το λέω προσωπικά εγώ από χρόνο. Μου είναι δύσκολο χωρίς να τεθούν οι πολιτικές συγκρούσεις να αποχωρήσω», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, μέλος της μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και δεν θα μπουν στην ημερήσια διάταξη οι διαγραφές των τεσσάρων ιστορικών στελεχών θα αποτελέσουν τη βασική αιτία σύγκρουσης, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τους συνεργάτες δεν θα κάνει πίσω από το έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα