ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση από το κόμμα προανήγγειλλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρηση από το κόμμα προανήγγειλλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Βολές κατά της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην χθεσινή εκδήλωση για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος κατά τη συζήτηση της εφημερίδας «Εποχή» για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά το βράδυ της Δευτέρας.

Μεταξύ όσων ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος ήταν και η ερώτηση «μπορούμε να μείνουμε σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ;», με πολλούς να ερμηνεύουν αυτή την τοποθέτησή του στο φάσμα μίας πιθανής αποχώρησης τόσο δικής του όσο και μελών της «Ομπρέλας» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φτάνοντας στο συμπέρασμά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως «όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος της ομιλίας μου είχα πει πως είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα να φέρω πίσω την περηφάνια της Αριστερά. Λυπάμαι, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σε αυτό το κόμμα η περηφάνια», δίνοντας στην ουσία στίγμα αποχώρησης.

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης όπως φαίνεται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να μαζέψει τους 150 συν ένα ψήφους που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγραφές των τεσσάρων Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα.

Επιπλέον στην ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι έχουν γίνει μαζικές αποχωρήσεις μικρών και μεσαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή της μίας από τις δύο οργανώσεις του κόμματος που βρίσκονται στο Κορωπί που αποχώρησαν τα μέλη μαζικά από το κόμμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα