Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Νετανιάχου

Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε, υπό πλήρη μυστικότητα, στο Ισραήλ, όπου σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε πλήρης μυστικότητα για λόγους ασφαλείας. Για αυτό και η επίσκεψη ανακοινώθηκε μόλις ο Μητσοτάκης προσγειώθηκε στο Ισραήλ.

Η κυβέρνηση εξέταζε τη δυνατότητα να γίνει η αναβληθείσα προηγούμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, σε συνεργασία με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου, καθώς η Αθήνα δεν θέλει να είναι απούσα από τις έντονες διπλωματικές διεργασίες που εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα για το πώς θα κινηθεί η Δύση απέναντι στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε άλλωστε μέρος στη διάσκεψη του Καΐρου το Σάββατο, διαμηνύοντας το έντονη ενδιαφέρον, αλλά και την ανησυχία της Αθήνας για τις επιπτώσεις του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στη χώρα μας, φανερώνει την έντονη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να έχει λόγο και ρόλο στις διπλωματικές εξελίξεις.

    
Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα