«Οι πρώτοι πήραν λιγότερες ψήφους τη δεύτερη Κυριακή» – «Απίστευτα πράγματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέει ο Δρυμιώτης

«Οι πρώτοι πήραν λιγότερες ψήφους τη δεύτερη Κυριακή» – «Απίστευτα πράγματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέει ο Δρυμιώτης

Ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης σχολίασε το αποτέλεσμα της κάλπης του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνοντας λόγο για «απίστευτα πράγματα», υπογραμμίζοντας ότι σε όλες τις περιφέρειες που συμμετείχαν στον β’ γύρο των εκλογών, ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας πήρε λιγότερες ψήφους από την πρώτη Κυριακή. Όσο δε για τις «ανατροπές» ανέφερε ότι «ο ψηφοφόρος δεν θέλει να θεωρείται δεδομένος, με κανέναν τρόπο. Η μεγαλύτερη προσβολή που μπορείς να κάνεις για έναν ψηφοφόρο είναι να τον θεωρείς δεδομένο», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Για τη Θεσσαλία
Ο κος Κουρέτας την 1η Κυριακή πήρε 128.366 ψήφους και τη 2η Κυριακή πήρε 155.630. Ο κ. Αγοραστός είχε πάρει 155.704 την 1η Κυριακή και 105.140 τη 2η Κυριακή. Δηλαδή, ο κ. Αγοραστός πήρε 50.000 ψήφους λιγότερες μέσα σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός μάλιστα των ψήφων του κ. Κουρέτα τη δεύτερη Κυριακή είναι μικρότερος από τον αριθμό των ψήφων του κ. Αγοραστού την πρώτη καταλήγοντας πως «δεν είναι ότι κέρδισε ο κ. Κουρέτας αλλά έχασε ο κ. Αγοραστός».

Για την Αθήνα
Όσον αφορά στην πρωτεύουσα, πέραν της μειωμένης συμμετοχής των ψηφοφόρων, ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε 57.800 την 1η Κυριακή και 50.403 τη 2η Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη, ο Χάρης Δούκας ήταν η «έκπληξη» και πήρε 19.842 ψήφους την πρώτη Κυριακή και 64.055 τη 2η Κυριακή, τριπλασιάζοντας τον απόλυτο αριθμό των ατόμων που βρέθηκαν στην κάλπη και τον ψήφισαν.

Αναπάντητο, όπως είπε, είναι το ερώτημα από πού προήλθαν οι ψηφοφόροι, αφού δεν φτάνουν αθροιστικά με τους ψηφοφόρους του Κώστα Ζαχαριάδη, που τερμάτισε τρίτος στον α’ γύρο και είχε στηρίξει ανοιχτά τον Χάρη Δούκα, αλλά ούτε και του Νίκου Σοφιανού, χωρίς να προσθέσει κάποιος την απώλεια των 7.500 ψήφων που είχε ο κ. Μπακογιάννης. Μεταξύ άλλων σχολιάστηκε και το debate μεταξύ Κ. Μπακογιάννη και Χ. Δούκα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, όπου όπως είπε τα αρχικά σχόλια ήταν θετικά για τον κ. Μπακογιάννη, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως μάλλον δεν ήταν έτσι, επιπλέον «κανείς δεν γνώριζε τον κ. Δούκα και τον γνώρισαν πολλοί περισσότεροι».

Για τη Θεσσαλονίκη
Ίδια ήταν η κατάσταση που επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη αφού ο κ. Ζέρβας πήρε λιγότερες ψήφους τη 2η Κυριακή απ’ ότι πήρε την πρώτη Κυριακή. Θεωρώντας τον ψηφοφόρο δεδομένο, αυτός χθες «πήρε την εκδίκησή του. Έδωσε το πολιτικό μήνυμα την περασμένη Κυριακή, γιατί τα πολιτικά συμπεράσματα βγήκαν την περασμένη Κυριακή και χθες είπε “δεν έχετε λευκή επιταγή από μας”» κάνοντας επιπλέον λόγο για αλαζονεία από την πλευρά των πολιτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα