Ήττα Μπακογιάννη: Η «ζημιά» του Χαρδαλιά στον Μπακογιάννη, το ολέθριο λάθος με το debate

Ήττα Μπακογιάννη: Η «ζημιά» του Χαρδαλιά στον Μπακογιάννη, το ολέθριο λάθος με το debate

Η νίκη λένε συχνά ότι έχει πολλούς πατεράδες, όμως στην περίπτωση του νέου δημάρχου Αθηναίων, του κυρίου Χάρη Δουκά, υπάρχει ένας αφανής στρατηγός που στην κυριολεξία έκανε θαύματα. Πρόκειται για τον Νίκο Κοψιδά, στέλεχος του διαφημιστικού χώρου και της επικοινωνίας με τεράστια εμπειρία που ανέλαβε τον κ. Δούκα ένα μήνα σχεδόν πριν τις κάλπες και κατάφερε να του διδάξει τα βασικά της πολιτικής επικοινωνίας.

Δεν υπονοώ  ότι ο καθηγητής δεν είχε το απαραίτητο πολιτικό περιεχόμενο. Όμως, όταν κατεβαίνεις σε έναν τέτοιο αγώνα, χρειάζεσαι έναν ειδικό για να σου κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα του πώς τοποθετείσαι, πώς αποφεύγεις παγίδες, πώς αναπτύσσεις τα μηνύματά σου, και βεβαίως το πού θα βγεις και σε ποιον. Η επιλογή του Κοψιδά ήταν για τον κύριο Δούκα μια πολύ σοφή επιλογή όπως αποδείχτηκε από το τελικό αποτέλεσμα.

Η ζημιά του… Χαρδαλιά στον Μπακογιάννη

Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα από τον Χάρη Δούκα έχει πολλές εξηγήσεις, μια όμως είναι καθαρή αν απλά κοιτάξει κανείς τους αριθμούς: το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν είχε δεύτερο γύρο στην περιφέρεια Αττικής δεν βοήθησε τον Κώστα Μπακογιάννη να συσπειρώσει πιο κομματικούς ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι μπορεί και να μην ενθουσιάζονταν μαζί του και σε κάθε περίπτωση δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ για να πάνε να τον ψηφίσουν. Κάπως έτσι έχασε ψήφους από τον πρώτο γύρο, ενώ ο Χάρης Δούκας είδε να συσπειρώνονται γύρω του άπαντες. 

Το λάθος του Μπακογιάννη με το debate
Απεναντίας ολέθρια ήταν η κίνηση Μπακογιάννη να προτείνει debate με τον ανθυποψήφιό του. Δεν είναι πως ο κύριος Μπακογιάννης έχασε την αναμέτρηση που είχε με τον κύριο Δούκα. Όμως κατάφερε να τον βάλει απέναντι του ως ίσος προς ίσο, να του δώσει πόντους δημοσιότητας, και να πείσει ένα μεγάλο κοινό που ήταν εχθρικό απέναντι στον κύριο Μπακογιάννη ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος αντίπαλος. Το γεγονός πως ο κύριος Δούκας είχε απαντήσεις στο debate απέδειξε πως μπορεί να σταθεί ως δήμαρχος και έτσι αρκετοί ήταν αυτοί που τελικά τον υπερψήφισαν στη δεύτερη Κυριακή. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο κύριος Μπακογιάννης πήγε σε debate. Μία εκδοχή είναι πως μπορεί να ένιωθε μέσα του πως ο κύριος Δούκας αναπτύσσει δυναμική. Και υπό αυτή την έννοια είχε την ελπίδα πως στο debate θα μπορεί να δείξει πως γνωρίζει καλύτερα τα θέματα.

Κάποιοι τραβάνε τα μαλλιά τους
 
Πάντως εξαρχής σας είχα αποκαλύψει πως πριν φτάσει στο όνομα του κ. Δούκα ο κύριος Ανδρουλάκης είχε ρωτήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως τον Δημήτρη Μάντζο, τον Παναγιώτη Δουδωνή, τον Παύλο Γερουλάνο, για το αν θα ήθελαν να κατέβουν στο δήμο της Αθήνας. Όλοι τους αρνήθηκαν. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον κύριο Χάρη Δούκα ο οποίος πλέον θα διοικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

.reader.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα