Debate της Αθήνας: Οι κόντρες Μπακογιάννη - Δούκα, τα λάθη, η αμηχανία και η «χρυσή ευκαιρία»

Debate της Αθήνας: Οι κόντρες Μπακογιάννη - Δούκα, τα λάθη, η αμηχανία και η «χρυσή ευκαιρία»

Χωρίς να «ανάψουν τα αίματα» Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, άδραξαν την ευκαιρία και παρουσίασαν με σαφήνεια της θέσης του προγράμματός τους στο χθεσινό debate - Ο Περίπατος, οι κάμερες και τα φρεάτια.

Για πρώτη φορά παρακολουθήσαμε χθες ένα debate όχι πολιτικών αρχηγών, αλλά υποψήφιων Δημάρχων.

Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, που διεκδικούν αμφότεροι τον Δήμο Αθηναίων, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την επόμενη μέρα της Αθήνας και να πείσουν έτσι όχι μόνο εκείνους που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά να παρακινήσουν και εκείνους που επέλεξαν την αποχή.

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» το debate με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους Αθηναίους στην κάλπη της 15ης Οκτωβρίου των δημοτικών εκλογών

Στη τηλεμαχία επικράτησε ο πολιτικός πολιτισμός, με τον Κώστα Μπακογιάννη να υπερασπίζεται το έργο που επιτέλεσε ως Δήμαρχος της πόλης και με τον Χάρη Δούκα να προσπαθεί να δείξει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και το δίλημμα των εκλογών. Με έντονη διάθεση για συζήτηση και από τις δύο πλευρές, αφού επιτράπηκε και ο απευθείας διάλογος, οι δυο υποψήφιοι αναμετρήθηκαν τόσο επικοινωνιακά όσο και ουσιαστικά.

Το σαρδάμ και η αμήχανη στιγμή
Ο Μεγάλος Περίπατος ήταν ένα θέμα που σχολιάστηκε εκτενώς στη τηλεμαχία. Σε ερώτηση του Χάρη Δούκα για τον Μεγάλο Περίπατο και το κόστος του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «έχω κάνει την αυτοκριτική μου και είναι σαφές σε όλους ότι καταλάβαμε το λάθος μας», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως «η αρχική σύλληψη ήταν σωστή, αλλά η υλοποίηση είχε λάθη, είχε αδυναμίες, είχε κενά». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο εν ενεργεία Δήμαρχος μπερδεύτηκε λέγοντας ότι το «το πάθημα δεν θα γίνει μάθημα».

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας ερωτηθείς εάν σε περίπτωση που εκλεγεί θα επιδιώξει να «μιλήσει» την ίδια γλώσσα με την Περιφέρεια ή την Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της πόλης, βρέθηκε σε αμηχανία και απέφυγε να απαντήσει.

Κόντρα για Περίπατο, κάμερες και φρεάτια
Στα όσα είπε ο κ. Μπακογιάννης για το Μεγάλο Περίπατο, προκάλεσαν την αντίδραση του υποψήφιου Δημάρχου, ο οποίος τόνισε ότι «σαν πολίτης εκνευρίζομαι, σαν καθηγητής εξοργίζομαι διότι είναι μια απλή διαπλάτυνση», ενώ συμπλήρωσε ότι «μάλιστα στο αριστερό κομμάτι νομίζω ότι έχει ένα πρόβλημα, η κλίση και δεν είναι προς το δρόμο αλλά προς το υπόλοιπο πεζοδρόμιο και θα δημιουργήσει πρόβλημα». Επιπλέον, σχολίασε ότι «έγινε σε έναν δρόμο που είχε καλά πεζοδρόμια», «ούτε ποδηλατοδρόμος, ούτε κάτι άλλο εξεζητημένο» ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο διότι ακριβώς μίκρυνε ο δρόμος χωρίς να υπάρχει διεύρυνση σε υπόλοιπες διαδρομές και οδούς».

Οι δύο άνδρες διαφώνησαν και για τις κάμερες στους δρόμους. Στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής ενότητας, που αφορούσε την ασφάλεια, ο Kώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες σε 750 σημεία της πόλης, με τον κ. Δούκα να απαντά ότι οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά του.

Στο επίπεδο της ετοιμότητα της πόλης σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «κάναμε τη δουλειά μας γειτονιά γειτονιά. Χαρτογραφήσαμε 41 σημεία ευαλωτότητας και επικινδυνότητας σε όλη την πόλη».

Διαφωνία υπήρξε και με τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και για τα φρεάτια. Ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για «ανοχύρωτη πόλη» αναφορικά με τις πλημμύρες και υπογράμμισε πως ο ίδιος από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων θα αναλάβει την ευθύνη να καθαρίσει τα φρεάτια. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι «ένας κλαυσίγελως που έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες, πρέπει να λάβει τέλος. Όταν όλα τα φρεάτια δεν είναι ευθύνη του δήμου και στέλνει εκεί συνεργείο ο δήμος, καλά κάνει και το στέλνει, αλλά στην πραγματικότητα παρανομεί. Επιτέλους ας ξεκαθαριστεί το τοπίο. Θέλουμε εμείς την αρμοδιότητα και πάμε αν το κυνηγήσουμε μαζί». Σε αυτό ο κ. Δούκας απάντησε ότι «εγώ δεν ήμουν στη διοίκηση του δήμου τόσο καιρό, προκύπτει λοιπόν το ερώτημα γιατί δεν τα κάνατε όλα αυτά τόσο καιρό».

Χωρίς να ανάψουν τα «αίματα» και δύο υποψήφιοι άδραξαν την ευκαιρία και παρουσίασαν με σαφήνεια της θέσης του προγράμματός τους. Μένει να φανεί ποιος βγήκε «κερδισμένος» από την τηλεοπτική αυτή μάχη, κάτι που θα γίνει γνωστό σε λίγες μέρες με την διεξαγωγή του β΄γύρου των εκλογών.

.tovima.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

https://i3thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8xMC8xMS8xOC80M18yOF82NTI2ZWNkMGU5YTExLmpwZw==/profile:original/image.jpg

Δείτε ακόμα