Γιάννης Βρούτσης: Αν δεν ανοίξει το ΟΑΚΑ δεν θα γίνει η συναυλία των Coldplay

Γιάννης Βρούτσης: Αν δεν ανοίξει το ΟΑΚΑ δεν θα γίνει η συναυλία των Coldplay

Μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο περιμένει το υφ. Αθλητισμού, όπως είπε ο Γιάννης Βούτσης και μόνο τότε θα γίνει γνωστό το πότε θα ανοίξει και πάλι το ΟΑΚΑ.

«Αν δεν έχει ανοίξει δε θα γίνει η συναυλία των Coldplay (οι συναυλίες έχουν προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουνίου 2024). Είναι απλό», ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Γιάννης Βρούτσης σχετικά με το ΟΑΚΑ, στο οποίο έχει μπει «λουκέτο» από τις 29 Σεπτεμβρίου μετά την έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία εντόπισε σοβαρό πρόβλημα στη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα.

«Θα υπάρξει μια διευθέτηση. Προέχει η ασφάλεια» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΪ, σχετικά με το τι θα γίνει με τις διάφορες διοργανώσεις και τις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν στο ΟΑΚΑ.

«Ο υπ. Αθλητισμού θα πει να ανοίξει με μια προϋπόθεση. Θα υπάρξουν υπογραφές από τους υπευθύνους που θα λένε ότι υπάρχει ασφάλεια στα στέγαστρα του Καλατράβα» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως το κλείσιμο του ΟΑΚΑ «ήταν μια απόφαση δύσκολη, ήταν μια πολιτική απόφαση» και υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ κάτω υπό δημόσιο χαρακτήρα, το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα ανοίξει το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο είπε πως «ο χρονικός ορίζοντας είναι ότι το ποδηλατοδρόμιο με βάση το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024. Για το ΟΑΚΑ θα μιλήσω όταν πάρω την υπογεγραμμένη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο».

Τέλος, υποστήριξε ότι κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει χωρίς στατική άδεια και πυροπροστασία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα