Αχιλλέας Μπέος: Σφοδρές αντιδράσεις και παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομοφοβικές δηλώσεις

Αχιλλέας Μπέος: Σφοδρές αντιδράσεις και παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομοφοβικές δηλώσεις

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντα δήμαρχου Βόλου, που έβαλε στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση κατά τον επινίκιο λόγο του, προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις, αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος δεν δίστασε να δώσει την δική του απάντηση.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δεν άργησε να έρθει, με την κυρία Αδειλίνη να ζητάει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί το κατά πόσο οι συγκεκριμένες δηλώσεις μπορούν να προκαλέσουν βία κι να υποκινήσουν μίσος κατά ομοφυλόφιλων.

Η εισαγγελική λειτουργός κάνει λόγο για στοχοποίηση:

«Στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή».

Σύσσωμη καταδίκη

Λίγες ώρες μετά την πανηγυρική και προκλητική ομιλία του, ο δήμαρχος Βόλου επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις.

«Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά «παραγγελία» γιούς. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή.Όσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Η μερική αναδίπλωση δεν φαίνεται να έπεισε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ο οποίος σύσσωμος καταδίκασε την χυδαία επίθεση.

Σήμερα το μεσημέρι από το γραφείο του ο δήμαρχος Βόλου επανέλαβε τα ίδια για τρίτη φορά. Όπως είπε, από τη χθεσινή τοποθέτηση θα άλλαζε μία και μόνο λέξη.

Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση προκάλεσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, να ποζάρει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αχιλλέα Μπέου, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με υποψήφιο του συνδυασμού.

«Ελπίζουμε η «λάσπη» του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια εκφορά λόγου και δεν χωρά αμφισβήτηση. Να στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά. Το θέμα είναι να είμαστε συνολικά απέναντι και να μην καταδικάζουμε από τη μία αλλά να ανεχόμαστε παρόμοιες συμπεριφορές στο κόμμα μας μέσα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από κοινού με την οργάνωση Orlando LGBT+, προχωρούν σε συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητούν τη διενέργεια διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού για τα ομοφοβικά σχόλια του δημάρχου Βόλου.

Τι σημαίνει η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Με τα έως τώρα δεδομένα, οι κατηγορίες κατά του Αχιλλέα Μπέου αφορούν αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν έχουν συνέπειες όπως να τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Βόλου ή να κηρυχτεί έκπτωτος.

Ωστόσο, εάν στην πορεία αλλάξουν τα δεδομένα και ο εισαγγελέας κρίνει πως πρέπει να ασκήσει δίωξη για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, τότε οι παραπάνω συνέπειες είναι πιθανές.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα