ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα αυριανές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε θέσεις «μάχης» βρίσκονται οι διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, μία μόλις ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο Στέφανος Κασσελάκης έβγαλε νέο βίντεο στο διαδίκτυο με τίτλο «πώς ξεκίνησαν όλα», όπου και καλεί τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στην εκλογική μάχη.

Μάλιστα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε το πρωί βόλτα τον σκύλο του συνοδευόμενος από τον σύντροφό του, Τάιλερ, και στη συνέχεια μίλησε σε συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ.

Η Έφη Αχτσιόγλου βγήκε βόλτα με το παιδί της στις γειτονιές του Χαλανδρίου και επιχείρησε, έστω και στο παρά ένα, να χαμηλώσει τους τόνους.

«Υπήρξε μια ένταση, αλλά νομίζω μπορούμε από Δευτέρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

«Βαρύ» το κλίμα στο εσωτερικό

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος πάντως είναι βαρύ, καθώς οι εκατέρωθεν επιθέσεις και η αναφορά Κασσελάκη στο «κρατίδιο» της βόρειας Κύπρου έχουν πυροδοτήσει εντάσεις.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Απαντώντας μέσω social media, ο κ. Κασσελάκης σήκωσε το γάντι και άφησε νέες αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου, αποδίδοντάς της την πατρότητα του νόμου Κατρούγκαλου.

«Δυστυχώς, στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου».

Επίθεση από τη ΝΔ

Η αναφορά στο κρατίδιο, πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις, με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν οι δηλώσεις Κασσελάκη αποτελούν θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει λεκτικό λάθος. Δεν φταίγανε τα ελληνικά του, γιατί στα ελληνικά μπόρεσε να πει και το ‘βόρειο’ και το ‘κρατίδιο’ και το ‘δικό’ τους. Σε οποιαδήποτε γλώσσα κι αν μιλούσε το ίδιο θα έλεγε. Γιατί αυτή είναι η θέση του», υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αποδεικνύεται ότι ο ‘ουρανοκατέβατος πολιτικός Μεσσίας’ εκτός από την ελληνική γλώσσα αγνοεί και τις ελληνικές θέσεις στην εξωτερική πολιτική», τονίζει η Ελληνική Λύση.

Τον κ. Κασσελάκη στήριξε με νέες του δηλώσεις ο ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως η επόμενη μέρα στο κόμμα πρέπει να έχει συγκλίσεις.

«Τα ελληνικά του είναι τέτοια που ενδεχομένως να μην βρήκε τη κατάλληλη λέξη. Η στιγμή της έντασης της συνέντευξης», είπε ο κ. Αποστολάκης, ενώ ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε πως, «αυτό που προέχει για την επόμενη μέρα, είναι μέρα, συνθέσεων, συγκλήσεων και συνεννοήσεων».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε εξηγήσεις, ωστόσο παρά την προσπάθειά του να διορθώσει το λάθος, δέχθηκε νέα πυρά από την αντίπαλό του.

«Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα».

«Σίγουρα η χθεσινή του τοποθέτηση παρότι το ανακάλεσε δείχνει ότι υπάρχει μια κάποια έλλειψη η οποία είναι μάλλον κρίσιμη», απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μετά τις αιχμές της Έφης Αχτσιόγλου για σεξισμό, ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι δημοσιοποιώντας πολιτικές προτάσεις που, όπως είπε, είχε δώσει στη συνυποψήφιά του στις 11 Ιουλίου προκειμένου να τις εντάξει στο πρόγραμμά της.

«Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω ‘δε με στήριξες’. Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση», είπε από την πλευρά του.

«Από την στιγμή που αυτού του είδους οι θεωρίες οι προσβλητικές, οι συκοφαντικές, εισχώρησαν στο εσωτερικό της παράταξής μας, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω θέση και να καλέσω και τον συνυποψήφιό μου να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις γιατί επαναλαμβάνονταν από πολλές πλευρές που βρίσκονται κοντά του», απάντησε η κ. Αχτσιόγλου.

Όλα έτοιμα για τις κάλπες

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη, οι μονομάχοι ξορκίζουν μεν την τοξικότητα, τα αλληλοκαρφώματα όμως δίνουν και παίρνουν.

Οι κάλπες την Κυριακή θα ανοίξουν στις 08.00 το πρωί και θα κλείσουν 20.00 το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά και τα 40.000 παλιά μέλη.

Συνολικά, αυτοί που μπορούν να ψηφίσουν υπολογίζονται στις 190.000.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα