Το μυστήριο με μια δημοσκόπηση - φάντασμα

Το μυστήριο με μια δημοσκόπηση - φάντασμα

Ένα φάντασμα ίπταται από χθες το απόγευμα πάνω από τα πολιτικά και δημοσιογραφικά τραπέζια σχετικά με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το φάντασμα αυτό είναι η δημοσκόπηση - «έκπληξη» ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού που υποτίθεται ότι ανατρέπει τα δεδομένα. Μέσα από ένα όργιο φημών και διαρροών, μάθαμε όλοι ότι με βάση αυτήν την περίφημη δημοσκόπηση η διαφορά των δύο μονομάχων της Κυριακής για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενιστεί.

Ο Κασσελάκης και η Αχτσιόγλου εμφανίζονταν περίπου με το ίδιο ποσοστό, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ Κασσελάκη θα ήταν σημαντική.

Από χθες το βράδυ, στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι τελικά υπάρχει κάτι σαν δημοσκόπηση αλλά δεν ήταν ολοκληρωμένη, το δείγμα ήταν μικρό, οι διαφορές επουσιώδεις και η σκέψη τους ήταν η δημοσκόπηση να μη μεταδοθεί.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί. Παρότι τα στελέχη του σταθμού επέμεναν στη μη μετάδοση της δημοσκόπησης, ο κακός χαμός συνεχιζόταν με διαρροές από συγκεκριμένα κέντρα,
Η οποία, ξαφνικά φαίνεται ότι αποφάσισε να ενδιαφερθεί με τρόπο καθοριστικό για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, η δημοσκόπηση ούτε έπαιξε ποτέ, ούτε είναι βέβαιο ότι υπάρχει, ούτε ουδείς γνωρίζει τι βγάζει και τι δεν βγάζει.

Όμως, το μυστήριο παραμένει. Ποιοι «σπινάρισαν» μια δημοσκόπηση - φάντασμα, με ποιες σκοπιμότητες και τι ήθελαν να πετύχουν.

Κάθε απάντηση δεκτή.

Α.Ο.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/215414/to-mystirio-me-mia-dimoskopisi-fantasma

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα