Μητσοτάκης στο CNN για Ερντογάν: Ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή

Μητσοτάκης στο CNN για Ερντογάν: Ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή

Μητσοτάκης στο CNN για Ερντογάν: Ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλά», με «χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την Τετάρτη (20/09) πως «μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με την Τουρκία στα εδαφικά», συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική οικονομία πάει πολύ καλά» ενώ έκανε λόγο για «χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τα εδαφικά θέματα. […] Η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε για την κλιματική κρίση το εξής: «Έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό φέτος, αλλά χτυπηθήκαμε κλιματικές καταστροφές, πρώτα απ' όλα από πυρκαγιές και ύστερα από πιο καταστροφικές πλημμύρες, η μεγαλύτερη πλημμύρα που έχουμε δει στη χώρα.

Να είστε σίγουρος ότι θα φωνάξω πιο δυνατά απ' όλους ότι πρέπει να ξοδέψουμε πολλά χρήματα ως Ε.Ε. για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Την επόμενη δεκαετία θα ξοδέψουμε τρισεκατομμύρια, είμαι κάθετος σε αυτό, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να καταφέρουμε απανθρακοποιήσουμε την Ευρώπη μέχρι το 2050».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ δύσκολα, θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε και άλλες χώρες, θα χρειαστεί μια ισορροπία, δεν αφορά μόνο στις νότιες χώρες, χρειαζόμαστε παγκόσμια συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Σε ερώτημα για το αν ο τουρισμός κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή και όσα αυτή μπορεί να επιφέρει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο. Ίσως είναι μια ευκαιρία μέσω της κλιματικής αλλαγής να προωθήσουμε στον κόσμο πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και τον Απρίλιο».

Αναφορικά με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι εξαιρετική ευκαιρία να βρισκόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο, να συζητάμε παγκόσμια θέματα, θα μιλήσουμε πολύ για τη μετανάστευση αύριο. Είναι σημαντικό για όλους τους ηγέτες να συναντώνται συχνά και να μπορούν να συζητούν θέματα ασφαλείας, αν θέλουμε να κάνουμε τον ΟΗΕ σχετικό και να έχει άποψη για όλα τα θέματα, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες».

Επισημαίνεται ότι η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο αμερικανικό δίκτυο δόθηκε στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα