ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι κορυφής στην κούρσα διάδοχης της προεδρίας του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ντέρμπι κορυφής στην κούρσα διάδοχης της προεδρίας του κόμματος

Την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα θρίλερ με ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε ντέρμπι μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσεται η κούρσα διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του MEGA μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν νέο πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται πρώτος με 39% και δεύτερη η Έφη Αχτσιόγλου με 31%. Ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13% και οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας με 3%.

Η Έφη Αχτσιόγλου από την Καλαμάτα δήλωσε: «Δεν είμαστε με την ελίτ, δεν είμαστε με την οικονομική ολιγαρχία, δεν είμαστε με τα τζάκια. Δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τους πολλούς και είμαστε για τους πολλούς».

Κυριακή κοντή γιορτή σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου για τη δημοσκόπηση του MEGA η οποία διαβεβαιώνει ότι αν εκλεγεί θα προχωρήσουν όλοι μαζί.

«Η δικιά μου υποψηφιότητα και εφόσον μπορέσω εγώ να εκλεγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ενωτική προεδρία. Βλέπω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Θρίλερ στο Β’ γύρο

Εκλογική βραδιά θρίλερ θα είναι δεύτερη η Κυριακή των εκλογών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του MEGA, με τον κ. Κασσελάκη να προηγείται με μια μόλις μονάδα από την κα Αχτσιόγλου συγκεντρώνοντας 45 και 44% αντίστοιχα.

«Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με εσάς. Ελάτε. Δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά τα πυρά της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων η οποία του καταλόγισε έλλειψη σεβασμού στο Κράτος Δικαίου και την ελευθεροτυπία ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για παθογένειες και παρεμβάσεις του κράτους στη δικαιοσύνη και στην δημοσιογραφία.

«Θέλω και οι έντιμοι δικαστές να έχουν την πλήρη υποστήριξη για να κάνουν το λειτούργημά τους κι εκείνοι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις παθογένειές μας για να τις λύσουμε».

Ο κ. Κασσελάκης όμως επανήλθε και με ένα βίντεο μπροστά από τον Άρειο Πάγο έριξε λάδι στη φωτιά κατηγορώντας το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών λειτουργών, γιατί ενώ έβγαλε ανακοίνωση για τον ίδιο για μια συνομιλία του με ένα πολίτη, επί τέσσερα χρόνια η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, όπως είπε επέδειξε αφωνία για τις καταγγελίες επιρροής δικαστών από το Μέγαρο Μαξίμου, για το Predator, για τα κονδύλια των αντιπλημμυρικών έργων και τις στρατιωτικές βάσεις που ανατινάζονται.

«Χαίρομαι που υπάρχει ακόμη αυτό το όργανο γιατί θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα παύσει αυτή η κατάσταση που ο απλός πολίτης παλεύει για χρόνια να βρει το δίκιο του όσο οι ισχυροί έχουν ασυλία. Θα παύσει θέλουν δε θέλουν».

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και σύμβουλος της Έφης Αχτσιόγλου Νίκος Μαρατζίδης ταύτισε ευθέως τον κ. Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη.

«Είναι σαν να ακούω τη σκέψη του κ. Πολάκη. Αλλά δεν θα πρέπει να είναι κουτί μπάμπουσκα. Θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση να δω στο κόμμα που ο Αλέξης Τσίπρας θα διέγραφε δεν ξέρω πόσες φορές τον Παύλο Πολάκη να είναι ο Παύλος Πολάκης που κάνει κουμάντο σε αυτό τον τόπο».

Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Υπάρχει λύση. Δεν χρειάζεται να γίνουμε ούτε κόμμα χυλός ούτε κόμμα στρείδι με κλειστές δομές και κλειστές πόρτες. Κόμμα μελών».

Οι πέντε υποψήφιοι ολοκληρώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες με κεντρικές πολιτικές εκδηλώσει στην Αθήνα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα