Το παρασκήνιο της παραίτησης Βαρβιτσιώτη - "Φουντώνουν" τα σενάρια ανασχηματισμού

Το παρασκήνιο της παραίτησης Βαρβιτσιώτη  - "Φουντώνουν" τα σενάρια ανασχηματισμού

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας, με τον Χρήστο Στυλιανίδη να τον αντικαθιστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την παραίτησή του σήμερα Δευτέρα, αλλά ήταν ήδη γεγονός από την περασμένη εβδομάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thetoc.gr, εκτός κυβέρνησης ήταν ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξοργισμένος με τις δηλώσεις του για την τραγωδία με το Blue Horizon και του είχε διαμηνυθεί ότι οφείλει να παραιτηθεί.

Αν η ανακοίνωση έγινε σήμερα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακολούθησε η τραγωδία με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και δεν ήθελαν στο Μέγαρο Μαξίμου να συμπέσει η εξελίξει κρίση με μια παραίτηση.

 Η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε υποβληθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό καθώς την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει στο briefing- σε ερώτηση αν ο κ. Βαρβιτσιώτης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού- απλώς…ότι όλοι αξιολογούνται. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αμέσως κατάλαβε ότι οδεύει προς την έξοδο και υπέβαλε ο ίδιος την παραίτησή του.

Είναι άγνωστο αν επικοινώνησε και πότε με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Ορισμένες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός δεν του βγήκε στο τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είτε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, όταν τελικά παραιτήθηκε, του ζήτησαν να την κρατήσει και να μην την ανακοινώσει, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν ήδη σε εξέλιξη στη Μαγνησία και απειλούσαν τη Θεσσαλία και οι συνθήκες δεν επέτρεπαν ταυτόχρονη κρίση.

Αλλωστε λόγω της μετάβασης του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες εκείνες τις στιγμές και καθώς προείχαν τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από την κακοκαιρία, συμφωνήθηκε η δημοσιοποίηση της παραίτησης να γίνει σήμερα Δευτέρα.

Έτσι, ο κ. Βαρβιτσιώτης με μακροσκελή του ανάρτηση στα social media ανακοίνωσε ότι παραιτείται από υπουργός Ναυτιλίας και λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- αφού την χαρακτήρισε αναπόφευκτη και ορθή- ανακοίνωσε ότι την θέση του καταλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης.

"Φουντώνουν" τα σενάρια ανασχηματισμού

Δεύτερη παραίτηση υπουργού μέσα σε ένα τρίμηνο από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές του Ιουνίου. "Μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά", τόνισε ο Π. Μαρινάκης. 

Ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής, μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 

Αυτό ανακοίνωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση από την υπουργική ομάδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί αυτή του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με το "γαλάζιο" οικοσύστημα να μετράει ακόμη μια... ρωγμή στο προφίλ του, εν μέσω της διαχείρισης που καλείται να προωθήσει όσον αφορά στις βιβλικές καταστροφές που άφησε στη θεσσαλική γη η κακοκαιρία "Daniel".

 Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...έριξε νερό στη σεναριολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες πριν ενός επικείμενου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος. "Μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά και άρα αυτό σημαίνει ότι είναι μία διαρκής διαδικασία κάτι τέτοιο", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. 

Αναφορικά με την παραίτηση Βαρβιτσιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε προηγούμενη τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία άπαντες οι υπουργοί κρίνονται συνεχώς. "Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή. Όσον αφορά στην επιλογή στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία. Έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός σώματος ασφαλείας, ενός υπουργείου που συμμετείχε και συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ. Είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία...Είναι ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. 

"Η Νέα Δημοκρατία έχει εκδώσει απόφαση στήριξης σε συγκεκριμένα πρόσωπα στις περιφέρειες. Είμαστε στη διάρκεια μιας μάχης και σε αυτήν τη μάχη είναι στην πρώτη γραμμή, πέραν των επιχειρησιακών, όλα τα κυβερνητικά στελέχη που είναι εκεί, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι. Είναι μία συνολική μάχη. Σίγουρα θα δούμε τι έγινε και τι άλλο έπρεπε να γίνει αλλά σε κάθε περίπτωση τελικοί κριτές είναι οι πολίτες", σχολίασε, ερωτηθείς εάν η "γαλάζια" παράταξη εξακολουθεί να στηρίζει την υποψηφιότητα Αγοραστού στη Θεσσαλία. 

"Όλα αξιολογούνται. Κάθε ενέργεια, κάθε χρόνος αντίδρασης πάντα στο μέτρο της πραγματικότητας και αυτό που βιώνουμε ακούμε κάθε καταγγελία. Η γενική εντύπωση είναι ότι οι γυναίκες και οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι εθελοντές ξεπέρασαν πολλές φορές και τα καθήκοντά τους, λειτουργώντας πάνω από τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους...Σίγουρα υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Ο πρωθυπουργός έκανε μία σειρά από ανακοινώσεις στο πλαίσιο της συζήτησης στη βουλή για το τι άλλο πρέπει να κάνουμε για την αντιπυρική θωράκιση. Είναι δεδομένο ότι θα πει πολλά περισσότερα και μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Με πληροφορίες από  thetoc.grcapital.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα