Μαρινάκης για υπόθεση Μπελέρη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η απελευθέρωσή του

Μαρινάκης για υπόθεση Μπελέρη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η απελευθέρωσή του

Ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση, η απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον περασμένος Μάιο στην Αλβανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Η Αθήνα έχει προβεί σε ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικότερη την τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώππου

«Το ζήτημα αυτό, για εμάς είναι ένα ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Μας απασχολεί πολύ και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες σ’ όλα τα επίπεδα – σε συνέχεια όσων δήλωσε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και όλες οι ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών. Το έχουμε θέσει σε ανώτατο επίπεδο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε τόσο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όσο και με την τροπολογία, που κατατέθηκε στο σχέδιο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη, ο Υπουργός Εξωτερικών έχει θέσει το ζήτημα στον Επίτροπο Διεύρυνσης και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Και να σας πω ότι θα σταλεί και επιστολή στο σύνολο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Αλβανία οφείλει να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και είναι ένα ζήτημα στο οποίο η χώρα μας θα συνεχίσει σε απόλυτη προτεραιότητα να κινείται γιατί οφείλουμε να προστατεύσουμε και τα δικαιώματα της μειονότητας, αλλά και έναν νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα