Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Μηταράκης

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία λέει ο Μηταράκης

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται είπε από το βήμα της Βουλης ο Νότης Μηταράκης λέγοντας, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση της. «Είπα ότι θα υπάρχει ένας πιο επικουρικός ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας και θα βγουν τα πανεπιστήμια μπροστά αλλά προέχει η πανεπιστημιακή ελευθερία. Είπα ότι οι άντρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ότι θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια των πανεπιστημίων» σημείωσε ο ίδιος, απαντωντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη.

Ο Νότης Μηταράκης, δήλωσε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία παραμένει μέσα στα ιδρύματα, απλώς αλλάζει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, ώστε να λειτουργεί καλύτερα και σε αγαστή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν ήταν και δεν είναι αποτυχημένος θεσμός, δεν κάναμε στροφή 180 μοιρών και η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει καμία νομοθετική πρωτοβουλία»,τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι η εκπαίδευση κόστισε 80.000 ευρώ, ο εξοπλισμός τους 814.000 ευρώ, ενώ η μισθοδοσία των 985 αστυνομικών είναι 1,5 εκατομμύριο κάθε μήνα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη. Ανέφερε, παράλληλα, πως στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπηρετούν 958 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στα οποία έχουν ανατεθεί καθήκοντα φύλαξης εγκαταστάσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα