Σήμερα το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στην «σκιά» των F-16

Μετά από το «Μητσοτάκης γιοκ», ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνουν σήμερα στο Βίλνιους μία νέα προσπάθεια επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

 
Οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, στο σκηνικό αποκλιμάκωσης των τελευταίων μηνών, θα συζητήσουν δια ζώσης στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση των δύο γίνεται μία μέρα μετά τη θετική έκβαση της «υπόθεσης των F-16» για την Τουρκία.

Δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, Άννα Μαρία Μπούρα. Ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλός του, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Παράλληλα, ξεχωριστές συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

 
Η ελληνική πλευρά με θετική ατζέντα και βλέποντας ευκαιρία, προκειμένου να «ανοίξει ένα παράθυρο επανεκκίνησης» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, με τις «κόκκινες γραμμές» της να παραμένουν.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως υπάρχει συμφωνία για προώθηση του διαλόγου σε επίπεδο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

«Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας και ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα και να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου. Βήματα προόδου, τα οποία θα είναι προφανώς προς όφελος και των δύο λαών μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα