Φάμελλος – Προγραμματικές δηλώσεις: Tο Market Pass και το Youth Pass είναι αποδοχή της ακρίβειας και όχι λύση της

Φάμελλος – Προγραμματικές δηλώσεις: Tο Market Pass και το Youth Pass είναι αποδοχή της ακρίβειας και όχι λύση της

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ της επιτροπείας και της χρεοκοπίας τον Αύγουστο το 2010…, στη διακυβέρνηση Τσίπρα οφείλεται ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία δημοσιονομικών επιλογών για την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των πολιτικών δυνάμεων και του πολιτικο-οικονομικού συστήματος εξουσίας – «εκμεταλλευόμενοι και δικές μας αδυναμίες και καθυστερήσεις» -, «γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας, το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και ο πυλώνας της δημιουργίας μίας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία».

Ευχαριστώντας εκ μέρους της ΚΟ τον Αλέξη Τσίπρα «για την προσφορά, το πολιτικό κεφάλαιο και τη μεγάλη παρακαταθήκη που κληροδοτεί στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και στην κοινωνία», ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ασκήσει τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν ονόματι όλου του λαού, με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα μέσα και έξω από τη Βουλή.

Σημείωσε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και πως ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα υπόσχεται λύσεις σε προβλήματα που, είτε δημιούργησε η ίδια, είτε δεν μπόρεσε να λύσει». Σχολίασε ότι το market pass και το youth pass δεν είναι λύση της ακρίβειας, αλλά αποδοχή της ακρίβειας.

Αναφέρθηκε ειδικότερα σε: Ακρίβεια, μισθούς, ελλείψεις και προβλήματα στο ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένουν η διόγκωση του δημοσίου χρέους, η αύξηση του ιδιωτικού χρέους, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, ο πολλαπλασιασμός του ισοζυγίου συναλλαγών. Τόνισε, ότι δεν άκουσε τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που με τον πτωχευτικό της κυβέρνησης και το σχέδιο της για τις τράπεζες δημιουργεί πρόβλημα σε χιλιάδες πολίτες, όπως είπε.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως διαφορετική πολιτική πρόταση από τη ΝΔ, που βασίζεται στους εξής πυλώνες: Ισχυρή σύγχρονη καινοτόμο πολιτεία που δεν θα αφήνει τους πολίτες μόνους.

Παραγωγική ανασυγκρότηση με συντεταγμένο σχέδιο για την οικονομία του πραγματικού προϊόντος, ώστε η ευημερία να αφορά μία πλουραλιστική αγορά και όχι διασπάθιση και μοίρασμα δημόσιου χρήματος για λίγους.

Διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στα βασικά δημόσια αγαθά (ενέργεια, νερό, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υγιές περιβάλλον). «Προφανώς πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης ήταν που δεν ψήφισε την τροπολογία που φέραμε λίγο πριν τις εκλογές», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, τη μείωση των ανισοτήτων, την υπεράσπιση της γνώσης και του πολιτισμού, τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, τα δικαιώματα στην εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση.

Υπενθύμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις πρέπει να έχουν και οι μη προνομιούχοι, οι μη “κολλητοί”» και πως «θα κριθούν από την ιστορία όσοι προσπάθησαν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικά συμφέροντα».

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως πρώτη αναγκαιότητα είναι να ενδυναμωθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τα κομβικά ζητήματα της δημοκρατίας, εξήγησε πως είδαμε κόμματα να εκλέγονται με προτροπή καταδικασμένου της Χ.Α. «Απέναντι σε απόψεις μισαλλοδοξίας ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την νέα γενιά και την επιστήμη, την διανόηση και την τέχνη σε ένα μέτωπο δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς», είπε.

Σχετικά με το ΕΣΥ, ο κ. Φάμελλος τόνισε: «Όφειλε η κυβέρνηση την προηγούμενη 4ετία να κάνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ» και πρότεινε «ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα Υγείας. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Την αντέχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Δεν μπορούμε να συνδέσουμε τις ταμειακές μηχανές με τα POS. Και μεγαλώνει η φοροδιαφυγή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της χώρας διερωτώμενος: «Πού βρισκόμαστε σήμερα σαν χώρα; Έχουμε σχεδιασμό της ανάπτυξης, όχι. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης, σαν Υπουργός Ανάπτυξης τότε είχε βγάλει από τον αναπτυξιακό νόμο την αναπτυξιακή στρατηγική. Δεν γίνονται επενδύσεις με βάση την στρατηγική, γίνονται όπως λάχει ή όπως βολεύει το ρουσφέτι».

«Μας καλέσατε να έρθουμε στα εγκαίνια του Μετρό που και αυτά είχατε πει (κ. Μητσοτάκη) ότι θα γινόταν πέρυσι», τόνισε ο κ. Φάμελλος για την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τα δικαιώματα της κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, ο κ. Φάμελλος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη γιατί «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στο γάμο, είπατε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και το φέρνετε το θέμα, τώρα μετεκλογικά;»

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως: «Θα στηρίξουμε την πρόοδο και τη Δημοκρατία, αλλά θα μας βρείτε απέναντι και κοινοβουλευτικά και κινηματικά αλλά πάντα δημοκρατικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα