Ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε από τη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε από τη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων

Απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου διεξάγεται η συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Προσωρινή παύση στις εσωτερικές του διεργασίες αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εν όψει της έναρξης της τριήμερης διαδικασίας ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συντελούνται παρασκηνιακές ζυμώσεις πρωτίστως με πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων στελεχών να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να κατανοήσουν πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες.

Κατά τις πληροφορίες χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ούτως ώστε να καθοριστεί και χαραχθεί η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων. Όπως αποφασίστηκε θα γραφτούν στον κατάλογο των ομιλητών όλοι οι βουλευτές του κόμματος, ενώ τον τόνο θα δώσει την πρώτη ημέρα ο μεταβατικός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.

Για την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος σε σχέση με τις προγραμματικές δηλώσεις αναβλήθηκε χθες η προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η οποία πιθανότατα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-16 Ιουλίου) όπου και θα τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας της προηγούμενη Κυριακής σε σχέση με τον οδικό χάρτη των εσωκομματικών διεργασιών. Δηλαδή, Διαρκές Συνέδριο τέλη Αυγούστου, εκλογή νέου προέδρου από τη βάση μελών στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη ΔΕΘ και έκτακτο συνέδριο μέσα στον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να κατατεθούν και οι υποψηφιότητες από τους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αν και τις τελευταίες ώρες φημολογείται πως ενδεχομένως και να δοθεί μία ολιγοήμερη παράταση στους δυνάμει υποψηφίους. Με βάση τους συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή θεωρείται μάλλον απίθανο να μην υπερψηφιστεί η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών.

Όμως δεν αποκλείεται να κατατεθούν και αντιπροτάσεις ή πλατφόρμες υπέρ της μετάθεσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου από τη βάση μετά το Συνέδριο του κόμματος. Ο αντίλογος από την πλειονότητα των στελεχών είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει την πολυτέλεια να πορεύεται ακέφαλος και μάλιστα εν όψει μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης όπως οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα