ΠΑΣΟΚ: Παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Λοβέρδου

ΠΑΣΟΚ: Παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Λοβέρδου

Μόλις 10 μέρες μετά τις εκλογές και εν μέσω εσωκομματικών διεργασιών ο Ανδρέας Λοβέρδος πετάει τη βόμβα της παραίτησης από το ΠΑΣΟΚ.
Στις 11 το πρωί το επι σειρά ετών πρωτοκλασάτο στέλεχος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το συνολικά κόμμα, κάνοντας λόγο για μια καθαρή απόφαση που πάρθηκε για καλό.

«Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Λίγη ώρα αργότερα από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν λακωνικά και με νόημα ότι καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται απ’ αυτές, ενώ ο Δημήτρης Μάντζος πρόσθεσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα σεβαστεί το απορρητο της επιστολής.

Ο δρόμος που οδήγησε στην παραίτηση
Πριν τις πρώτες εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφώνησε με τη γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Το κλίμα για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι ήδη βαρύ ωστόσο ο ίδιος λίγα 24ωρα αργότερα επανέρχεται και δηλώνει πολύ σκληρός για να διαγραφεί.

Το γυαλί έχει ραγίσει και φαίνεται πως σπάει. Mία μέρα μετά τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος εύχεται μέσω Twitter καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, ενώ στις 30 Ιουνίου δημοσιεύει και τη συνάντησή με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας, στην πρώτη του ουσιαστικά δημόσια εμφάνιση μετά τις εκλογές.

Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν υποψήφιος πρόεδρος και βγήκε τρίτος, ενώ προς ώρας κρατάει κλειστά τα χαρτιά του τόσο για τους ακριβείς λόγους της παραίτησής του όσο και για την επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα