Τουρκία: Θετική υποδοχή των δηλώσεων Γεραπετρίτη - «Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τις θαλάσσιες ζώνες»

Τουρκία: Θετική υποδοχή των δηλώσεων Γεραπετρίτη - «Η Ελλάδα έτοιμη να συζητήσει τις θαλάσσιες ζώνες»

Μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει, τη μοναδική διαφορά με την γειτονική χώρα που είναι η οριοθέτηση, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ έστειλε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Θετικό το αποτύπωμα των δηλώσεων Γεραπετρίτη στην Τουρκία

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα με την Τουρκία», μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αποτιμώντας θετικά τις δηλώσεις του νέου Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του.

«Ο Γεραπετρίτης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο της ‘Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, ο Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η αναζήτηση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που επικρατεί την τελευταία περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο, ούτως ώστε να βρεθεί  λύση στις  διαφορές για την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)», αναφέρει το πρακτορείο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «ο Κόμπος δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού αποτελεί θεμελιώδες πρόβλημα για την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’, προσθέτοντας ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συμβολή της ΕΕ για να τερματιστεί το αδιέξοδο στην αναζήτηση λύσης και να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα