ΣΥΡΙΖΑ: Στις 3 και 10 Σεπτέμβριου η εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 3 και 10 Σεπτέμβριου η εκλογή προέδρου

Χθες συνεδρίαζε επί 6 ώρες, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος απόντος του κ. Τσίπρα, προκειμένου να αποφασιστεί με ποιον πρόεδρο θα πορευτεί το κόμμα από εδώ και πέρα αλλά και ποιος θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής του ομάδας στη νέα Bουλή. Αίσθηση προκάλεσε πάντως στην Κουμουνδούρου, η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα που μίλησε για βαθιά κρίση ταυτότητας.

«Όχι βιαστικά αλλά γρήγορα να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ», αποφάσισαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Με το ψυχολογικό ορόσημο της παρουσίας του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ, τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν η εκλογή προέδρου να πραγματοποιηθεί στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

Στον οδικό χάρτη και βάσει του καταστατικού αποφάσισαν να συγκληθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου που θα δρομολογήσει τις εσωκομματικές κάλπες και ένα έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Είναι μια ακόμα πιο βίαιη ενηλικίωση ενός κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ‘’τους έριξα στη θάλασσα και κολύμπησαν’’. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Θα έχουμε κάποιες δυσκολίες, κάποια γρατζουνίσματα», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιά κρίση ταυτότητας»

Με τους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση στην Πολιτική Γραμματεία του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος πρότεινε μεταβατική ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέδριο και εκλογές για αρχηγό μετά τις εκλογές της περιφερειακές εκλογές.

Αν και η πρότασή του απομονώθηκε ωστόσο το ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης είναι το μεγάλο ζητούμενο για την επόμενη ημέρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιά κρίση ταυτότητας. Αυτή η αριστερή εκδοχή, δίχως αρχή, μέση και τέλος, έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι δεν επιδέχεται διόρθωσης, ούτε και «ανασυγκρότησης».

Ο Νίκος Παππάς απέφυγε να σχολιάσει ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής ότι σκέφτεται να διεκδικήσει και εκείνος την ηγεσία με δεδομένο ότι οι προεδρικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο πρόσωπο που θα στηρίξουν στην κούρσα διαδοχής.

«Το κρίσιμο είναι ποιες πολιτικές επιλογές θα κάνουμε και ποια κατεύθυνση θα επιλέξουμε. Δεν θα πω τίποτα ούτε για μένα ούτε για άλλο πολιτικό πρόσωπο».

Οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία έχουν μπροστά μόλις μια εβδομάδα προθεσμία να ανακοινώσουν την πρόθεση τους στη συνεδρίαση της ΚΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Πρόεδρος:  Σωκράτης Φάμελλος

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Tζακρή

Γραμματέας ΚΟ:  Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ: Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 3 υποψήφιοι (1 από την ομπρέλα και 2 από τις ομάδες), αυτά της Έφης Αχτζιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα