ΣΥΡΙΖΑ: Η ονοματολογία για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η ονοματολογία για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι «παρών» σε αυτήν τη διαδικασία και σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την άφιξή του στην Κουμουνδούρου, στον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί ήδη τα στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους απευθύνθηκε λέγοντας πως η απόφασή του «είναι οριστική και αδιαπραγμάτευτη», καθώς τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μη διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Ζάππειο όπου και ανακοίνωσε την απόφασή του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Ποιος θα είναι ο διάδοχος
Με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα άνοιξε η συζήτηση για το διάδοχό του στην προεδρία του κόμματος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέξης Χαρίτσης και Ρένα Δούρου είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, χωρίς ωστόσο ακόμη τίποτα να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται.

Δεν παραιτείται ο Τζανακόπουλος
Μετά τις φήμες που υπήρξαν για ενδεχόμενη παραίτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η φημολογούμενη παραίτηση Τζανακόπουλου έρχεται μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ για όσα ανεπίτρεπτα συνέβησαν με δική του υπαιτιότητα στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που δημοσίευσε η στήλη Inside Stories του ot.

Τα «γαλλικά» Τζανακόπουλου στην Κουμουνδούρου
Όπως αποκάλυψε η στήλη του Οικονομικού Ταχυδρόμου, μπαίνοντας στα γραφεία του 5ου ορόφου στην Κουμουνδούρου την Κυριακή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε λεκτικά και όταν η κατάσταση εκτραχύνθηκε άσκησε και βία κατά του Παναγιώτη Ρήγα, με τα χειρότερα να αποφεύγονται κατόπιν παρέμβασης ψυχραιμότερων στελεχών που βρίσκονταν στον όροφο.

Αιτία της απαράδεκτης αντίδρασης του κ. Τζανακόπουλου ήταν η εκτίμησή του, ότι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται η διεύρυνση του κόμματος και ειδικότερα το άνοιγμα προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιλογή που ο κ. Ρήγας είχε υποστηρίξει με πάθος, εξ ου και έγινε αποδέκτης της έκρηξης Τζανακόπουλου.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα