Παραίτηση Τσίπρα: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία – Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Παραίτηση Τσίπρα: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία – Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε έκτακτη δήλωση από το Ζάππειο Μέγαρο για το μέλλον του κόμματος, σημειώνοντας ότι παραιτείται και δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι υποψήφιος», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη δήλωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα…

Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, να σταθείς απέναντι στην ιστορία απέναντι σε όσους σε πίστεψαν, απέναντι στον εαυτό σου.
Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους. Ξεπερνούν τον δικό μου ατομικό ορίζοντα.
Ο ΣΥΡΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο. Να ανοίξουμε έναν επόμενο, ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.
Μίλησα για την ανάγκη κρίσιμων αποφάσεων, να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας.
Ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες
Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις αφορούν και εμένα, πρώτο εμένα
Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Το ταξίδι ήταν επικίνδυνο άλλες φορές, αλλά ήταν συναρπαστικό. Το πρώτο αριστερό κόμμα που κυβέρνησε σε ιστορικές στιγμές σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες.
Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε
Το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά. Ήταν όμως ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία
Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο
Να ανταποκριθούμε όλοι στη λαϊκή εντολή, να αναδιοργανωθούμε άμεσα
Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι υποψήφιος.
Η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα.
 
 
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ξεκίνησε να συνεδριάζει μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα και να χαραχθεί ο «οδικός χάρτης» των αλλαγών του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε εκεί, το πλαίσιο των προτάσεών του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα