Αύριο ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός – Πότε ανακοινώνεται η κυβέρνηση

Αύριο ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός – Πότε ανακοινώνεται η κυβέρνηση

Από το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι εξελίξεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και υπάρξει αυτοδυναμία στις κάλπες.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού θα μεταβεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και θα του παραδώσει σε κλειστό φάκελο τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εν συνεχεία, θα ζητήσει συνάντηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να της επιδώσει το φάκελο με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα διαπιστώσει με το άνοιγμα του φακέλου ότι υπάρχει (εφόσον υπάρχει) η δεδηλωμένη των 151 βουλευτών και θα δώσει τον νικητή των εκλογών να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση, αναλόγως των απροόπτων ή όχι στο σχηματισμό της, θα ανακοινωθεί πιθανότατα Δευτέρα βράδυ, ενώ Τρίτη πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η νέα Βουλή προγραμματίζεται να ορκιστεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και την επομένη, 3 Ιουλίου, να εκλεγεί ο πρόεδρος του σώματος και το προεδρείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα και η νέα Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της στις αρχές Αυγούστου για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα επαναλειτουργήσει μετά τις 21 του ιδίου μηνός.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα