Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα: Αδύναμη αντιπολίτευση και τέλος του δικομματισμού

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα:  Αδύναμη αντιπολίτευση και τέλος του δικομματισμού

Η επίτευξη αυτοδυναμίας είναι ο πρώτος στόχος της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Ο δεύτερος ήταν και παραμένει ο κατακερματισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η ανάδειξη μιας βουλής, οι πτέρυγες της οποίας θα καλύπτονται, στην πλειονότητά τους από ορκισμένους στον μελλοντικό πρωθυπουργό βουλευτές, από λελογισμένο αριθμό εκπροσώπων των παλαιότερων κομμάτων ( ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ ) και από ένα πολύχρωμο«ρυάκι» εκπροσώπων μικρότερων κομμάτων, χωρίς σαφή κομματική προέλευση και ιδεολογική αναφορά, εκκινούμενο από έναν θολό «αντισυστημισμό».

Ο δεύτερος στόχος, κατά το σκέλος που αφορά τη μείζονα αντιπολίτευση και το τέλος του δικομματισμού, τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία, δείχνει να έχει επιτευχθεί. Αυτό που μένει να φανεί είναι ο συνολικός αριθμός των κομμάτων που θα πετύχουν την ερχόμενη Κυριακή την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Διότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η επόμενη βουλή μπορεί να είναι από πεντακομματική (εάν θεωρηθεί δεδομένη η παρουσία της Ελληνικής Λύσης ), έως και εννιακομματική, αφού δύο τουλάχιστον από τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στη βουλή, κινούνται πέριξ του 3% (Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη), ένα παλεύει να το πλησιάσει (Μέρα25) και ένα απέχει τουλάχιστον 1,5% αλλά κατά τους δημοσκόπους μπορεί να έχει μία μη ανιχνεύσιμη δυναμική (Σπαρτιάτες)!

Χθες από τη Χαλκιδική, στην οποία σημειωτέον η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έλαβε ποσοστό 6,79% και η Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού 5,39%, ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους στην κάλπη.

Μητσοτάκης: Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς
«Φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη Νίκη, ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι κόμματα, τα οποία, όπως είπε, ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα προς άγραν ψήφων. «Νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους» τόνισε, διαμηνύοντας ότι τα εκκλησιαστικά πρέπει να μείνουν έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκεται η Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου», είπε και πρόσθεσε ότι «η.η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος».

Δεν σταμάτησε, ωστόσο, εκεί. Με έμμεσες αναφορές σε όλα τα κόμματα και τους σχηματισμούς στα δεξιά της ΝΔ, ακόμα και στο μέχρι τις προηγούμενες κάλπες «ανύπαρκτους» «Σπαρτιάτες» (που πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει ο φυλακισμένος νεοναζί Κασσιδιάρης ), ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Διότι στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης»…

Από τη Χαλκιδική, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Θεσσαλονίκη, απ όπου αύριο θα ρίξει την αυλαίων των προεκλογικών συγκεντρώσεων της Βόρειας Ελλάδας, με ομιλία στη συμπρωτεύουσα, με θέμα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ieidiseis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα