Μητσοτάκης: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικεί το μονοπώλιο της πίστης

Μητσοτάκης: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικεί το μονοπώλιο της πίστης

Την επίθεσή του στη «Νίκη», το κόμμα που φέρεται να συνδέεται στενά με θρησκευτικές οργανώσεις και που διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή (επίθεση που άρχισε το πρωί από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής) συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη διάρκειά συνέντευξής του στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν διέφυγε της προσοχής μας το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χαλκιδική. Εμείς πήγαμε πολύ καλά. Αλλά σίγουρα ένας από τους λόγους που επισκέπτομαι και στοχευμένα περιοχές της Μακεδονίας είναι ακριβώς για να επιχειρηματολογήσω υπέρ της ανάγκης να στηριχθεί η ΝΔ από συμπολίτες μας που επέλεξαν κόμματα και κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ, ενδεχομένως και λίγο αβίαστα. Ενδεχομένως αισθάνονταν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό διακύβευμα διακυβέρνησης στην προηγούμενη κάλπη».

Τόνισε, δε, ότι «έπρεπε και εμείς να εξηγήσουμε, ειδικά στα ζητήματα που αφορούν στην Ορθοδοξία και την πίστη, ότι κανένα κόμμα -πόσω μάλλον ένα μικρό κομματίδιο το οποίο δεν το γνωρίζαμε καν πριν από λίγους μήνες- δεν μπορεί να διεκδικεί το μονοπώλιο της πίστης και να καπηλεύεται με αυτόν τον τρόπο την ορθοδοξία, η οποία προφανώς δεν μπορεί να περιχαρακωθεί στα όρια κανενός κόμματος, είτε μικρού είτε μεγάλου. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα πια έχει αρχίσει να γίνεται πιο κατανοητό, αλλά από εκεί και πέρα εκλογές έχουμε, η βούληση των πολιτών είναι ελεύθερη και θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διαρροών ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα έλεγε σε αυτούς τους ψηφοφόρους ότι «στην κάλπη αυτή ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Και είναι πολύ σημαντικό η ΝΔ να έχει μια άνετη, μια λειτουργική αυτοδυναμία, πείτε την όπως θέλετε, πάντως όχι μία οριακή αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει  να υλοποιήσει το πρόγραμμά της την επόμενη τετραετία. Και επειδή μπορεί να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, γιατί μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, θέλω να έχουμε και εμείς το καλύτερο δυνατό ποσοστό».

Σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, και αφού είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από Υπουργείο σε Υπουργείο, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα τα οποία θα εκδοθούν αμέσως μετά τις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο λειτουργική -ακόμα πιο αποτελεσματική, θα έλεγα, ακόμα πιο λειτουργική- από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω και θα έχουμε περισσότερες γυναίκες. Έχω προσδιορίσει κάποια διακριτά χαρτοφυλάκια τα οποία πιστεύω ότι πρέπει να αναδειχθούν μέσα από τη δημιουργία ενός αυτοτελούς Υπουργείου, όπως το Υπουργείο που θα χειρίζεται τα θέματα της οικογένειας, της ισότητας, της πολιτικής η οποία έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας».

Επίσης, εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί και με βάση δύο άξονες –την επίτευξη στόχων και τη διυπουργική συνεργασία- , οπότε, όπως τόνισε, «αυτά τα δύο μαθήματα από την πρώτη τετραετία -γιατί βλέπω και πού δεν πήγαμε καλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε- προφανώς τα ενσωματώνω στις επιλογές που θα κάνω. Και στις επιλογές των προσώπων αλλά και στις οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες θα αποτυπωθούν όχι μόνο με τα καινούργια Προεδρικά Διατάγματα αλλά και με τον πρώτο νόμο περί του νέου επιτελικού κράτους, που θα έρθει λογικά για ψήφιση στην Βουλή πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα