Τσίπρας: Λάθος η απόφαση Μητσοτάκη να αποσύρει τον βουλευτή της ΝΔ εκ των υστέρων

Τσίπρας: Λάθος η απόφαση Μητσοτάκη να αποσύρει τον βουλευτή της ΝΔ εκ των υστέρων

«Λανθασμένη» χαρακτήρισε την απόσυρση του Μουσταφά Καντραντζή από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News.

«Εγώ θεωρώ ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποσύρει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκ των υστέρων, αφού εδώ κι ένα μήνα γνώριζε, και τις δηλώσεις του γνώριζε – οι δηλώσεις του για μένα είναι πιο σημαντικό τεκμήριο από το τι γράφει ένα ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ – η απόφασή του λοιπόν κατά την άποψή μου είναι λαθεμένη, πιστεύω ότι κάνει λάθος και μάλιστα εκ των υστέρων έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια».

Όπως εξήγησε ο λόγος για τον οποίο θεωρεί λαθεμένη κίνηση την απόσυρση Καντραντζή – την οποία πάντως απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι σε αυτόβουλη ενέργεια του βουλευτή – είναι, ότι «δεν πρέπει να δημιουργούμε ένα κλίμα στοχοποίησης της μειονότητας». Και πρόσθεσε «ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να περιθωριοποιήσουμε τις τουρκικές βλέψεις και την προσπάθεια – που γίνεται προσπάθεια – χειραγώγησης της μουσουλμανικής μειονότητας, είναι προχωρήσουμε όπως προχωρήσαμε με την Διακομματική Επιτροπή, για το πώς θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στη Θράκη».

Αναφερόμενος στην αρχή στο ζήτημα είπε πως «από την πρώτη στιγμή με βρήκε τελείως αντίθετο» το ότι ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα τέθηκε στην προεκλογική ατζέντα, «το ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης και το ξεκίνησε πολύ άγαρμπα» και με πολύ επιθετικό τρόπο.

Μιλώντας για το γνωστό πλέον ενημερωτικό σημείωμα της ΕΥΠ, είπε πως ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να μου στήσει παγίδα» καθώς όπως είπε εξιστορώντας το χρονικό, του έστειλε το σημείωμα χωρίς, κάποιον αρμόδιο να τον ενημερώσει, και στο σημείωμα υπήρχε αναφορά και στον κ. Καντρατζή, οπότε ο κ,. Τσίπρας είπε πως πίστεψε θα καταλαγιάσει. Εν τούτοις δύο εβδομάδες μετά είδε επιλεκτικά αποσπάσματα του σημειώματος αυτού να δημοσιεύονται σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Στο ερώτημα αν οι πληροφορίες για τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακριβείς, ανέφερε πως πάντα ως πρωθυπουργός αξιολογούσε αυτά τα σημειώματα και «το να έχεις κανείς επαφή, μία φωτογραφία, μία επικοινωνία με τον πρόξενο της Τουρκίας δε σημαίνει ότι είναι στρατευμένος ή υποκινούμενος, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν επικοινώνησε με τους δύο υποψηφίους απάντησε πως πράγματι μίλησε μαζί τους και του απάντησαν πως όσα λέγονται σε βάρος τους είναι προβοκατόρικα, «κυπατζίδικα» πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα. Σημείωσε δε πως ο υποψήφιος της Ροδόπης ουδέποτε έχει μιλήσει για τουρκική μειονότητα, και πως αυτός ο οποίος έχει υποπέσει σε αυτό το ατόπημα ήταν ο υποψήφιος της Ξάνθης (σ.σ. ο κ. Χ. Ζειμπέκ), ο οποίος δέχτηκε επίπληξη και από τότε ουδέποτε έχει ξανασυμβεί.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα