Τσίπρας: Να παραμείνουμε άνθρωποι όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος

Τσίπρας: Να παραμείνουμε άνθρωποι όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος

Στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την τραγωδία στην Πύλο, με το ναυάγιο του που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι», επισημαίνοντας μάλιστα ότι το πολιτικό κόστος μπροστά στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή του είναι αδιάφορο, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες ευθύνες του Λιμενικού Σώματος στον χειρισμό του περιστατικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη».

«Η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη -συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών- είναι ζωντανή στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στις αρμόδιες αρχές υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν ό,τι μπορούν. Σαφώς, όμως, υπάρχει ένα ισχυρό κύμα κατά της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, το οποίο έχει τροφοδοτηθεί άμεσα ή έμμεσα από την πολιτική Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια σημαντική πολιτική και ηθική μάχη που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας. Σε αυτές τις εκλογές αλλά και στο μέλλον, για μένα το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας μάχης δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι και να αγωνιστούμε για το σωστό. Αυτό είναι το καθήκον μας, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ιδεολογικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα ανθρώπινων αξιών, όπως τόνισαν ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος Ομπάμα όταν ήρθαν στην Ελλάδα για να στηρίξουν τον ελληνικό λαό το 2015-2016».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν η ελληνική ακτοφυλακή προσπάθησε να στείλει το σκάφος στην Ιταλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Η ελληνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι όντως πραγματοποίησε επιχείρηση προσέγγισης του πλοίου με σχοινί προκειμένου να επιθεωρήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πλοίο. Προηγουμένως, είχε αρνηθεί ότι πραγματοποίησε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση υποστηρίζοντας ότι υποτίθεται ότι ένα κράτος μέλος δεν έχει το δικαίωμα να την πραγματοποιήσει στην ανοικτή θάλασσα, ακόμη και αν η περιοχή εμπίπτει στην αρμοδιότητά του για έρευνα και διάσωση. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα στο σύνολό του και η έρευνα συνεχίζεται, αλλά αυτό που πρωτίστως είναι απαραίτητο, είναι η ειλικρίνεια για το τι ακριβώς συνέβη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μάθουμε».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα