Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το debate λόγω του ναυαγίου στην Πύλο. Πότε θα γίνει;

Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το debate λόγω του ναυαγίου στην Πύλο. Πότε θα γίνει;

Δεν θα διεξαχθεί τελικά απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών. Όπως έγινε γνωστό η διακομματική επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως από τις 11 το πρωί αποφάσισε την αναβολή της τηλεμαχίας των αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθους λόγω του τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ τα κόμματα αναστέλλουν και τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το debate είχε προγραμματιστεί γι’ απόψε ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι. Η ΝΔ ζήτησε να γίνει το Σάββατο και να ενταχθεί και η ενότητα του μεταναστευτικού. Όμως, τα υπόλοιπα κόμματα πρότειναν την Κυριακή.

Η απόφαση για το τριήμερο εθνικό πένθος ελήφθη χθες μετά το τραγικό ναυάγιο που έχει κοστίσει τη ζωή σε 79 ανθρώπους ενώ αγνοούνται ακόμα εκατοντάδες. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το πένθος θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση:
Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα