Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η αυτοδυναμία ΝΔ για να έχει η χώρα σταθερή κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η αυτοδυναμία ΝΔ για να έχει η χώρα σταθερή κυβέρνηση

Κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση πλησιάζοντας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στο επίκεντρο η οικονομία και τα προγράμματα των κομμάτων για την φορολογία.

«Στόχος η αυτοδυναμία της ΝΔ για να έχει η χώρα σταθερή κυβέρνηση την επομένη της κάλπης της 25ης Ιουνίου», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Mόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Και δεν έχω κρύψει ότι η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών. Όσο, λοιπόν, πιο ισχυρή νομιμοποίηση θα έχει η επόμενη κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρή θα είναι και η ώθηση να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Όπως έχω πει, στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ακύρωσε την επίσκεψή του στον Άγιο Όρος καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω TikTok.

Είμαι θετικός, οπότε θα χρειαστεί να παραμείνω για κάποιες μέρες στην οικεία μου. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιο Όρος, όπως σχεδίαζα. Δεν πειράζει, όμως. Εκεί θα είμαι όμως να πάμε σε μία άλλη ευκαιρία. Αλλά, βέβαια TikTok πάντα θα μπορώ να κάνω, οπότε περιμένετε το επόμενο βίντεο μου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το ΓΛΚ, βάζοντας ωστόσο στο τραπέζι τη διεξαγωγή debate.

«Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο ΓΛΚ και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε  τα προγράμματα. Μην λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην αρνηθείτε τον διάλογο, τη συζήτηση στα ΜΜΕ, μην γυρνάτε από πλατεία σε πλατεία θεωρώντας δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με έπαρση και αλαζονεία δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Αντίπαλος σας είναι το πρόγραμμά μας».

«Με καθυστέρηση μιας κάλπης ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα πάει . μακάρι να το κάνει. Θεωρώ ότι δεν θα  το κάνει. Ο διάλογος είναι απαραίτητος σε μια δημοκρατία και πρέπει πριν τις εκλογές τα κόμματα να εκθέτουν με ειλικρίνεια τα προγράμματά τους. Όμως αυτή η συζήτηση έγινε», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Νέος ‘’δράκος’’ στα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», τόνισε από τη Σητεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Ο νέος λαϊκιστής που μιμείται τον κ. Τσίπρα είναι ο Μητσοτάκης. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη φαυλότητα του συστήματος της ΝΔ. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι οκ. Μητσοτάκης στη Βουλή στα κινήματα θα ξαναβρεί τον πραγματικό του αντίπαλο».

«Έχουμε απαντήσει στον ελληνικό λαό. Έχουμε δημοσιοποιήσει από πού θα δώσουμε και που θα πάρουμε. Το μόνο ακοστολόγητο πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα της ΝΔ], δήλωσε η κ. Όλγα Γεροβασίλη.

«Παίρνουμε στρατηγικά μέτρα ενίσχυσης των μη προνομιούχων που αφορά το 99,5% της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται μια αντιπολίτευση μούφα όπως αυτή που κάνουν τα άλλα κόμματα αλλά χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οριζόντιος φόρος 15%. Έσοδα έξοδα σε μια δεξαμενή. Ό,τι περισσεύει φορολογείται με 15%], δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η  Διακομματική Επιτροπή για το debate ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα