ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου - Δεν θα παραλάβει τη διερευνητική ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου - Δεν θα παραλάβει τη διερευνητική ο Τσίπρας

Συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και σε διευρυμένη σύνθεση, με τον Πολιτικό Σχεδιασμό, προκειμένου να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από το «εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα» και να χαράξει τα επόμενα βήματα εν όψει της διαφαινόμενης νέας εκλογικής αναμέτρησης.

 Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00, με τις πληροφορίες να λένε ότι το κλίμα ήταν ενωτικό, ενώ κατά την συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι το κόμμα θα πορευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αναμένονται δηλώσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τετάρτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την οποία θα αποτιμηθεί το αποτέλεσμα και θα τεθούν επί τάπητος οι αναγκαίες αλλαγές στον δρόμο προς τι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής που θα λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από τη μία το σοκ είναι ισχυρό στον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη ο χρόνος πιέζει για γρήγορη ανασύνταξη, προκειμένου να δοθεί η επόμενη μάχη. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που δίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι προέχει η επόμενη αναμέτρηση, προκειμένου το κόμμα να μπορέσει να συγκρατήσει τη δύναμή του.

 Ο Αλέξης Τσίπρας χθες σημείωσε πως «ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου».

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

Σημειώνεται πως στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα